Özbekistanda Eğitim Avantajları

Özbekistanda Eğitim Avantajları

Özbekistan, Semerkant, Buhara ve Kiva da dahil olmak üzere, hepsi de görülmesi gereken olağanüstü yerlere ev sahipliği yapan birçok antik kente ev sahipliği yapmaktadır. Burası Avrupa ve Asya ülkeleri tarafından eğitim için sıklıkla tercih ediliyor. Resmi kaynaklara göre, Özbekistan nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ı eğitim sistemi kapsamındadır. Daha önceki eğitim sistemi hem erkekler hem de kadınlar için 11 yıllık zorunlu eğitim gerektiriyordu. 1992'de zorunlu eğitimin 11 yıldan 9 yıla çıkarılması yönünde politika kararı alındı. Dokuz yıllık zorunlu eğitimden sonra öğrenciler onuncu veya on birinci sınıfta yüksek öğrenime hazırlanabilir veya mesleki eğitime dönebilir. Herhangi bir tür orta öğretimden mezun olduktan sonra, bir kişi lisans derecesi almak için bir yüksek öğretim kurumuna girebilir ve yüksek lisans veya doktora derecesine doğru çalışmaya devam edebilirler.

Özbekistanda eğitim avantajları arasında only eğitim de örnek olarak verilir. Özbekistan eğitim sisteminde sınavlar öncelikle sözlüdür. Üniversiteler, enstitüler ve bazı kolejlerin hala giriş sınavları var. Ders sınavları sadece dersin sonunda (dönem) yapılır. Yükseköğretim kurumlarında tüm derslerin bitiminde devlet sınavlarına girilir. Özbekistan'ın not sistemi sayısaldır. En yüksek not 5'tir (mükemmel = A), ardından 4 (iyi = B), 3 (yeterli = C) ve 2 (yetersiz = F) gelir. Biri hiç kullanılmadı. Final notları, test puanları, kağıtlar, katılım ve sınıf katılımı ile belirlenir.

Özbekistanda Eğitim Genel Bilgiler

Üniversite düzeyinde olmayan yüksek öğrenim, ulusal işletme eğitim merkezleri ve bir dizi işletme okulu ile yeni ekonomik ve hizmet alanlarında profesyoneller yetiştiren lise tarafından sağlanmaktadır. Yüksek öğrenim, çeşitli üniversitelerde ve 50'den fazla yüksek öğretim kurumunda mevcuttur. Özbekistan'da okumak istiyorsanız, hangi üniversitelerin size uygun olduğunu bilmeniz gerekir. Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralaması , dünyanın en iyi kurumlarını alır ve tüm temel hedefleri kapsamındaki performanslarına bakar: öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm. Özbekistan temelde en iyi eğitimi veren on adet üniversiteye ve bunlarla birlikte only eğitim fırsatlarına sahiptir.

Özbekistan'da nerede eğitim alacağınızı seçmek, vereceğiniz en büyük kararlardan biridir. Çünkü seçeceğiniz lisans eğitimi sizlerin mesleğini de belirlemektedir. Özbek yüksek öğretim üniversitelerine her yıl kaydolan uluslararası öğrenci sayısının artması göz önüne alındığında, ülkenin güvenli ve ekonomik eğitim yeri arayan uluslararası öğrenciler için bir merkez haline geldiği rahatlıkla söylenebilir. Bir ülke olarak Özbekistan, zengin renkli gelenek ve sıcak kalpli insanlarla dolu yüksek yaşam kalitesi standartlarını koruyor. Çok güvenli bir ülkedir ve tüm ırklardan, inançlardan ve kökenlerden uluslararası öğrenciler herhangi bir kısıtlama olmaksızın Özbekistan'da barış içinde yaşayabilirler. Bu da Özbekistan’da okumanız için üçüncü sebep olarak gösterilebilir

Özbekistanda Eğitim Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Özbekistan, antik çağlardan günümüze Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan bir ticaret yoludur. Dolayısıyla ulus, gelişimine katkıda bulunan farklı kültürlere, dinlere ve geleneklere tanık olmuştur. “Kültürlerin beşiği” olarak Özbekistan, diğer eğitim destinasyonlarında eksik olan tarihe derin bir daldırma sunuyor. Çağdaş Özbekistan bu gelenekleri alır ve onları günümüz şehirleriyle harmanlar. Uluslararası öğrenciler şaşırtıcı derecede kozmopolit şehirler, hareketli bir ekonomi ve canlı birçok uluslu topluluk bulacaklar. Tüm bunlar, herhangi bir uluslararası öğrencinin eğitimleri sırasında kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak misafirperver Özbek ile dengelenmiştir.

Özbekistan, seyahat dostu olduğu kadar prestijli üniversiteleri ile de ünlüdür. 22 yabancı odaklı üniversite veya yurtdışındaki üniversitelerin Özbek şubeleri de dahil olmak üzere ülkede 123'ün üzerinde yüksek öğretim kurumu bulunmaktadır. Üniversitelerin en büyük avantajı sınavsız ve puansız uygun fiyatlı eğitim imkânı sunmaktır. Ayrıca burada lisans eğitimlerini only eğitim olarak da alabilirsiniz. Alınan eğitimler neticesinde mezun olduktan sonra, uluslararası öğrenciler Özbekistan'da kalmak ve bir kariyer başlatmakla ilgilenebilirler. Tıpkı yarı zamanlı çalışma gibi, herhangi bir işe girmeden önce bireysel çalışma izni veya çalışma izni başvurusunda bulunmalıdırlar. Yüksek nitelikli profesyoneller ve uzmanlar için izinler üç yıla kadar verilmektedir.

Özbekistanda Eğitim Başvuru Süreci

Bugün dünya eğitiminde ABD, İngiltere ve birkaç Avrupa gelişmiş üniversitesinin hakimiyetine rağmen, diğer ülkelerin üniversiteleri bu ülkelere uygun eğitim standartlarını hızla uyarlama ve yeni başarılar elde etme eğilimindedir. Ayrıca burada only eğitim fırsatlarından da yararlanabilirsiniz. Eğitim kalitesi oldukça yüksek olmasına rağmen eğitim ücreti de yüksektir. Bu nedenle, uluslararası öğrenciler için üniversiteyi seçerken temel kriter, uygun maliyetle kaliteli eğitim almaktır.

Uzaktan eğitim, geleneksel olarak, rehber ve öğrencinin coğrafi olarak ayrıldığı herhangi bir eğitim veya öğrenim prosedürü olarak tanımlanır. Öğrenciler arasında etkileşim yoktur.

Only eğitim ya da dağıtılmış öğrenme ya da uzaktan eğitim olarak da bilinen bu eğitim sistemi ile, artık uzun yıllardır varlığını sürdürmektedir. Geleneksel bilgi edinme yöntemi dışındaki yöntemlerden bilgi edinmeyi, kurumlara katılmayı içerir. Bazı yeni tanımlar, ileri teknolojiyi içeren yeni bir gelişme olarak buna odaklanmıştır.

Günümüzde uzaktan eğitim, bilgisayar ve elektronik teknolojisinden çok etkilenmektedir. Teknoloji artık rehber ve öğrencinin neredeyse anında bağlantı kurmasını mümkün kıldı. Çalışma kaynakları bilgisayarlar, uydular, internet, kablolu televizyon, interaktif video vb. aracılığıyla anında iletilebilir. Günümüzde üniversitelerin çoğu lisans, yüksek lisans ve doktora programları için uzaktan ve çevrimiçi eğitim programları sunmaktadır. Eğitim ve mesleki hedeflerinize ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz becerileri size sunan, ilginizi çeken bir kurs bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Özbekistanda Öğrenci Olmak

Özbekistan, sınırlarının ötesindeki bölgeleri birbirine bağlamada oynadığı rol ile ünlü olabilir, ülke içi ulaşım da dikkat çekicidir.  Özbekistan ayrıca diğer birçok Orta Asya ülkesine göre daha düşük suç oranlarına sahip ve aynı zamanda kadınlar için güvenli bir destinasyon olarak biliniyor. Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Avustralya ve Japonya gibi destinasyonlar uluslararası çalışma grubu arasında iyi seyahat ederken, Özbekistan canlandırıcı bir şekilde yenilmekten uzak ama aynı zamanda gelecek vaat ediyor. Dolayısıyla hedefiniz öne çıkmaksa, Özbekistan ilgi çekici bir teklif. Popülarite eksikliği aynı zamanda kalabalıklar, kuyruklar ve uzun beklemelerle uğraşmadan her şeyin size ait olmasını bekleyebileceğiniz anlamına gelir.

Özbekistan ülkesini seçmek arkadaşlar, aile ve diğer gezginler için de ilgi çekici olabilir. “Pek çok insan Özbekistan'ı haritada bulamaz, bu yüzden yerini kolaylıkla tespit etmeyi ilk işiniz haline getirin. Burada okumanın en avantajlı yanı only eğitim imkanlarının tanınması olarak bilinir.

Özbekistan yemekleri dünyanın en bilinen yemeği olmayabilir, ancak lagman olarak bilinen kuzu ve şehriye çorbası gibi bazı ilginç şeyler var. Rusya, Asya ve Orta Doğu'nun mutfak geleneklerinden etkilenen Özbekistan'ın diğer öne çıkan yemekleri arasında ulusal yemek olan plov, shashlik, shurpa, dimlama ve samsa yer alıyor. Erişte ve hamur tatlıları da popüler olmasına rağmen, et genellikle merkez sahne olduğu için Özbekistan bir etobur rüyasıdır. Özbekistan'ı genellikle tarihi ve kültürü açısından düşünürüz, ancak orman, nehirler, çöller ve dağlardan oluşan olağanüstü manzarasıyla da rekreasyon açısından önemli bir miktar sunar. Sizler de kaliteli eğitim avantajları için Özbekistan’ı tercih edebilirsiniz.

YOU CAN COMMENT
Subscribe for newsletter
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM