Doğru Üniversite, Bölüm Seçim

Doğru Üniversite, Bölüm Seçim

Doğru Üniversite ve Bölüm Seçimi

Hepimiz hayatımızın belli bir dönemine geldiğinde, üniversite eğitimi alarak kendimizi geleceğe hazırlamak isteriz. Bu yolculukta en zor aşama doğru üniversite ve bölümü seçimi yapmaya çalıştığınız süre zarfıdır. Öğrencilerin zihni gerek içsel gerekse dışsal faktörlerden dolayı oldukça karışıyor ve çoğu zaman yanlış üniversite ve bölüm seçimi yapan adaylar pişmanlık duyabiliyorlar. Hayatınızın en önemli basamağını yanlış bir tercih yaparak atlamak istemiyorsanız, bu konuda uzman görüşlerine kulak vermenizde fayda var. Yetenek ve ilgilerini göz önünde bulundurarak meslek seçimi yapan gençler daha kolay hedefine ulaşacaktır. Zorlandığı ve kolay bulduğu dersleri ayırt edebilen gençlerin daha sağlıklı kararlar aldığı gözlemlenmiştir.

Doğru Üniversite ve Bölüm Seçiminde Sorulması Gereken Sorular

Üniversite sayısının artması ve yaşanan bölüm çeşitliliği adayların yaşadığı zorluğu iki katına çıkarmaktadır. Ancak Only Eğitim Danışmanlığı gibi bir firma ile bu yolda ilerlerseniz daha kolay bir tercih dönemi geçirmiş olursunuz.

Ancak Only Eğitim Danışmanlığı ile irtibata geçmeden önce, sizin kendi içinizde cevaplamanız gereken bazı sorular var. İlk olarak;

Ben nasıl bir insanım ve hangi işi yapmaktan keyif alırım?

Güçlü ve zayıf yönlerimi belirleyebiliyor muyum?

Özel yeteneklerim var mı?

Hangi derslere ilgili ve hangilerinde başarılıyım?

Para benim için en önemli şey mi?

Nasıl bir üniversite ve bölüm seçimi yapmalı, nelere dikkat etmeliyim?

Aldığım puana uygun tercih mi yapmalıyım? Yoksa asıl istediğim bölüm neyse, ona yetecek puanı alana kadar sınava mı hazırlanmalıyım?

Alacağım maaş mı beni mutlu etmeli, yaptığım iş mi?

Ailemin isteklerine mi kulak vermeliyim, yoksa kendi seçimimi mi yapmalıyım?

Neden üniversiteye gitmek istiyorum? gibi hayati konuları kendinize sorduktan sonra, kafanızdaki belirsizlik büyük ölçüde dağılmış olacak. Geriye kalan; istediğiniz üniversite ve bölüm seçimi size nasıl avantajlar sunacak sorusu olacaktır.

Doğru Üniversite ve Bölüm Seçiminde Only Eğitim Danışmanlığı

Okul seçerken, ideal düzeyde yer almasına dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Üniversite, içine almış olduğu adaylara bütüncül bir gelişim imkânı sunmalı ve onları tamamlamalıdır. Çünkü bundan sonraki adım, iş hayatına doğru gidecek ve adaylar açısından çok sayıda donanım gerektiren bir süreç başlamış olacak. Bu tarz işlemlerden sonra sıra, karar verdiğiniz üniversite için size danışmanlık yapacak bir firma bulmaya geliyor. Bunun için en doğru adres, size kaliteyle güvenceyi bir arada sunan Only Eğitim Danışmanlığı olacaktır.

YORUMLAR
  • Ferit KARA26 Şubat 2022

    Karamsarlık oluşturan konuları, yazınızda çok güzel ele almışsınız. Bu bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM