Polonya'da İngilizce Hazırlık Avantajları

Polonya'da İngilizce Hazırlık Avantajları

Polonya'da İngilizce Hazırlık Avantajları

Polonya'da İngilizce hazırlık avantajları üniversite eğitimini İngilizce dilinde almak isteyen kişilerin bu ülkede yararlanabilecekleri bazı avantajlardır. İngilizce eğitim almak isteyen kişiler için İngilizce hazırlık eğitimi son derece önemli ve çoğu durumda gereklidir. Bu dile hakim olan, ve eğitim alacak düzeyde İngilizce bilen kişilerin İngilizce hazırlık programlarına katılması gerekmez. Ancak İngilizce diline hakim olmayan, hiç bilmeyen ya da eğitim alacak düzeyde bilmeyen kişiler için İngilizce hazırlık programları önemli olmanın yanında bir gereklilik, hatta bir zorunluluktur. Aksi takdirde kişilerin dil bariyerinden dolayı eğitimlerinden herhangi bir verim almaları imkansız olacaktır.

Only Eğitim olarak ülke hakkında yapmış olduğumuz araştırmalara göre Polonya'da eğitim dili, ülkenin aynı zamanda ana dili olan Lehçe dilidir. Lehçe diline ek olarak, özellikle yabancı öğrenciler tarafından daha sık tercih edilen İngilizce dili de bu ülkede eğitim alanında kullanılan bir başka dil seçeneğidir. Polonya'da eğitim dili ülkenin ana dili olan Lehçe dili ve İngilizce dillerinde verilmektedir.

Polonya'da İngilizce hazırlık avantajları bu alanda, İngilizce dilinde eğitim görecek olan öğrencileri ilgilendirir. Ülkede eğitim alanında ikinci dil konumunda olan İngilizce özellikle Türk öğrencilerin de içlerinde bulunduğu birçok yabancı öğrenci tarafından Lehçe eğitime kıyasla çok daha yüksek bir oranda tercih edilir. İngilizce eğitim alabilmek için ise ya bu dile yetkin seviyede hakim olmak, ya da Polonya'da bir İngilizce hazırlık programına katılmaktır.

Only Eğitim olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre Polonya'da İngilizce hazırlık programlarının ülkemizdekiler ile benzer olarak belli seviyeleri vardır. İngilizce dilinde eğitim alacak olan öğrenciler bu seviyenin belirlenmesi için belli sınavlara tâbi tutulurlar. Bu sınavlar sonucunda öğrencinin İngilizce dil yetkinliği belirlenir. Sonrasında ise öğrenci kendi seviyesi için belirlenmiş olan İngilizce hazırlık programına dahil edilir. Dönem içerisinde yapılan kur atlama sınavlarından başarılı olan öğrenciler İngilizce hazırlık programlarını bitirmiş kabul edilirler. Bir sonraki eğitim döneminde kendi seçmiş oldukları bölümde İngilizce dilinde eğitim görmeye başlayabilirler.

Polonya'da İngilizce dilinde eğitim veren bölümlere doğrudan katılım sağlamak da mümkündür. Üniversitelerin hazırlık programlarını atlamak isteyen öğrencilerin dil bilgilerini ilgili eğitim kurumlarına kanıtlamış olmaları gerekir. Eğer öğrenci İngilizce seviyesinin yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorsa bunu kanıtlamanın iki yöntemi vardır.

Polonya'da İngilizce Hazırlık Nasıl Atlanır ?

Polonya'da İngilizce dilinde eğitim veren bölümlerde okumak isteyen öğrenciler İngilizce hazırlık programlarına dahil edilirler. Bu öğrenciler hazırlık programları öncesi yapılan sınavlarda aldıkları puan ve derecelere göre belli kurlara yerleştirilirler. Sonrasında ise dönem içerisinde yapılan sınav ve değerlendirmeler ile kur atlama şansı elde ederler. Tüm kurları başarı ile tamamlamış olan öğrencilerin İngilizce hazırlık programları sona erer.

Peki ya İngilizce bilen, İngilizce hazırlık programlarına katılmasının gerekmediğini düşünen öğrenciler ne yapmalıdır? Öğrencilere yurtdışında eğitim gibi alanlarda rehberlik hizmet verdiğimiz Only Eğitim isimli bir firmaya sahibiz. Bu nedenle öğrencilerden bu gibi soruları çok sık alıyoruz.

Bu öğrenciler kayıt oldukları okul, üniversite ya da eğitim kurumuna yeterli İngilizce dil hakimiyetine sahip olduklarını kanıtlayarak İngilizce hazırlık programlarını atlayabilirler. İngilizce hazırlık programlarını atlamak için öğrencilerin iki seçenekleri vardır. Bunlardan ilki ilgili okul, eğitim kurumu ya da üniversite tarafından kabul gören bir kurumdan İngilizce sertifika almaktır.

Only Eğitim olarak edinmiş olduğumuz bilgilere göre Polonya üniversiteleri ve eğitim kurumları uluslararası geçerliliği olan sınavlardan alınan sertifikaları kabul etmektedir. Bu sınavlar TOEFL, TOEIC, IELTS, FCE, ESOL, IESOL, SET, EBC, EOS, LCCI, CAE, CPE, BEC, CEIBT, CELS, ELP sınavlarıdır. Polonya üniversitelerinde İngilizce hazırlık bölümünü atlamak isteyen öğrenciler TOEFL, TOEIC, IELTS, FCE, ESOL, IESOL, SET, EBC, EOS, LCCI, CAE, CPE, BEC, CEIBT, CELS ya da ELP sınavlarından gerekli puanı alabilirlerse İngilizce hazırlık programlarına katılım göstermeleri gerekmez. Only Eğitim olarak edindiğimiz bilgilere göre Polonya üniversiteleri için geçerli olan puanlar IELTS için 5.0 puan TOEIC için 500 puanlarında. TOELF sınavı için ise öğrencilerin en az IBT 63 skorunu elde etmeleri gerekiyor.

Bunun yanında Polonya'da İngilizce dilinde eğitim veren bazı üniversiteler kendi İngilizce yeterlilik sınavını yapmaktadır. Bazı üniversiteler için bu sınav hazırlık kur sınavı ile aynı sınavdır. Eğer öğrencilerin başvuru yapmak istedikleri üniversite kendi sınavını düzenliyor ise öğrencinin yapması gereken şey son derece basittir. Polonya'da kendi İngilizce yeterlilik sınavını düzenleyen okulların bu sınavlarından yeterli başarı puanını elde eden öğrenciler hazırlık dönemini atlama şansı elde ederler. Bu seçenek, İngilizce sertifika sınavları seçeneğine göre daha kolay olsa da Polonya'da hizmet veren her üniversite için geçerli değildir. Polonya'da İngilizce dilinde eğitim imkanı tanıyan bazı üniversiteler kendi sınavların düzenlerken bazıları ise geçerli programlardan İngilizce yeterlilik sertifikası almayı zorunlu tutar.

Polonya'da Eğitim ve Öğrenci Olmak

Polonya'da eğitim ve bu ülkede öğrenci olmak Türk öğrenciler de dahil bir çok lise öğrencisinin hayalini kurduğu bir durumdur. Only Eğitim firması olarak bu ülkede eğitim görmek isteyen birçok öğrenciye rehberlik imkanı sağladık. Polonya ülkesi, Avrupa ülkeleri arasında en çok yabancı öğrenci kabul eden ülkelerden biridir. Türkiye'den de ülkeye eğitim anlamında talep oldukça büyüktür.

Polonya bir Avrupa ülkesidir. Buna karşın ülkede yaşam maliyetleri Fransa, İngiltere, Almanya ya da İtalya gibi diğer Avrupa ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri, Kanada gibi ülkelerde yaşamaya kıyasla çok daha ekonomik olacaktır. Bu da özellikle son dönemlerde yaşanan döviz hareketlenmeleri düşünüldüğünde Türk öğrenciler için oldukça avantajlı bir durumdur. Yurt dışında eğitim görmek isteyen öğrencilere rehberlik hizmeti veren bir firma, yani Only Eğitim olarak Polonya'da eğitim görmek isteyen Türk öğrencilerin sayısında son birkaç senede oldukça yüksek oranda artık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ülkemizden Polonya üniversitelerine olan talep son dönemlerde ciddi oranda artmıştır.

Polonya'da her türlü bütçeye ve ihtiyaca yönelik okullar bulunmaktadır. Ayrıca ülkede konaklama, ulaşım ve yaşam imkanları öğrenciler için nispeten kabul edilebilir bir düzeydedir. Ülkenin uluslararası düzeyde birçok öğrenciye ev sahipliği yapması ekonomisi üzerinde oldukça etkilidir. Bu nedenle ülke öğrenciler için avantajlı olan politikalar izler.

Polonya bu duruma ek olarak son derece kaliteli okullara, eğitim kurumlarına ve prestijli üniversitelere sahiptir. Bu üniversitelerin büyük bir çoğunluğu yabancı öğrencilere yönelik eğitim programları bulundurur. Only Eğitim gibi rehber kurumlar aracılığı ile Türk öğrenciler tarafından da bu programlara katılım oranları oldukça yüksektir. Polonya, birkaç başka ülke ile birlikte ülkemizden en çok öğrenci gönderdiğimiz ülkeler arasında yer alır. Ülkenin eğitim şartları, yaşam şartları ve ekonomisi bu durumu etkileyen en önemli faktörlerdir.

Polonya bu avantajları ve İngilizce eğitim veren birçok üniversiteye ev sahipliği yapması ile yurt dışından ciddi oranda öğrenci kabul eder. Polonya'da yaşayan birçok yabancı öğrenci bulunur. Bu öğrencilerin de önemli bir kısmı Türk öğrencilerdir. Ülkede yabancı öğrenci sayısının yüksek olması bu öğrencilerin uyum ve adaptasyon süreçlerini hızlandırır. Bu hem ülke, hem de ülkeye eğitim almak üzere gelmiş olan yabancı öğrenciler için son derece pozitif bir durum olarak kabul edilir.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM