Azerbaycanda Eğitim Avantajları

Azerbaycanda Eğitim Avantajları

Azerbaycan uluslararası öğrenciler için ideal bir ülkedir, dünya çapında tanınan diploma, Yüksek seviye eğitim, Kolay giriş engeli, Düşük yaşam maliyeti, Düşük üniversite maliyeti, Son derece gelişmiş ve en güvenli ülke. Azerbaycan'da okumanın en büyük avantajı Azerbaycan Türkçesi ile dilimizin yakın olmasıdır. Öte yandan Azerbaycan Türkleri son derece misafirperverdir bu sayede rahatlıkla buraya alışabilirsiniz. Üstelik buradaki üniversitelerin çoğu Avrupa ülkeleri arasında en iyi eğitimi veren üniversitelere sahiptir.

Azerbaycan, okullaşma yılları ve tamamlanan eğitim düzeyleri açısından yüksek eğitimli bir ülkedir. Buranın öğrencilere sunduğu en büyük avantaj sınavsız ve puansız öğrenci kabul etmesidir. Ayrıca çalışan veya uzakta oturan öğrenciler için only eğitim fırsatları da sunulmuştur. Azerbaycan, eğitim ve yaşam maliyetlerinin düşük olması ve dil yeterlilik belgesine ihtiyaç duyulmaması gibi birçok nedenden dolayı başvuru sahipleri için eğitim destinasyonlarından biridir. Bu üniversite diplomasının dünyanın 50'den fazla ülkesindeki prestiji ve önemi, yakınlığı ve coğrafi yakınlığı ile kültür ve gelenekleri bu ülkede eğitim almanın diğer nedenleri arasında sayılabilir. Şaşırtıcı iklim çeşitliliği, aktif gaz endüstrisi ve petrolü ile Azerbaycan, yıllar içinde çok sayıda göçmen çekmeyi başarmıştır. Ekonomik istikrar, düşük enflasyon ve ekonomik refah, bir ülkenin göç açısından dinamik ve aktif ekonomisinin en önemli özellikleridir. Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Kalkınma Bankası üyesidir. Coğrafi yakınlık, düşük yaşam maliyeti, ekonomik ve siyasi istikrar birçok başvuru sahibinin bu ülkeye göç etmesine neden olmuştur. Buradaki eğitim kalitesi ve öğrenci profili de bu sayede gelişim göstermektedir.

Azerbaycanda Eğitim Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Üniversite eğitiminin yüksek kalitesi, üniversite diplomalarının geçerliliği ve değeri ve genel olarak iyi bir eğitim sistemine sahip olması, bu ülkeye göç eden adayların en önemli durumları ve avantajları arasındadır. Öğrencilerin bu ülkede burs almaları, maddi imkanları kısıtlı öğrencilerin de bu ülkedeki en iyi üniversitelerde eğitim görmelerine neden olmuştur. Yarı zamanlı öğrenci çalışma izni alarak öğrenciler, bu ülkedeki eğitim ve yaşam giderlerinin bir kısmını karşılayabilirler. Azerbaycan üniversiteleri yabancı öğrencileri çekmek için birçok imkân sağlamıştır. Azerbaycan'da ikamet için başvuranlar eğitim yoluyla başvurabilirler. Azerbaycan'da okumak isteyen adayların öğrenci vizesine ihtiyaçları vardır. Bu amaç için, başvuru sahibi ülkeye öğrenci vizesi ile girmeli ve oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. Azerbaycan üniversiteleri, Avrupa ülkelerinin eğitim sistemi ile aynı eğitim sistemine sahiptir. Azerbaycan üniversiteleri tüm lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri için öğrenci kabul etmektedir. Bu üniversitelerde eğitim dili İngilizce ve Azeri Türkçesi’dir. Eğitimler sonrası başarılı olan öğrenciler mavi diploma ile her ülkede rahatlıkla mesleklerini icra edebilmektedir. Only eğitim fırsatı ile de her an her yerde eğitim almak mümkün kılınmıştır.

Başvuru ve kayıt tarihleri genellikle haziran ayında başlamaktadır. Kayıt yaptırmak istediğiniz okulun internet sitesinden bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Başvuru için lise diploması, transkript, pasaport gibi evraklar da gereklidir.

Azerbaycanda Eğitim Başvuru Süreci

Azerbaycan'da öğrenci vizesi almak isteyen adayların lise diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sahibi bu ülkede eğitim alarak ve öğrenci vizesi alarak daimî ikamet hakkı elde edemez, ancak kurs bittikten sonra Öğrenci vizesinin çalışma vizesine dönüştürülmesi ve uygunluğu bu ülkede ikamet alabilir. Azerbaycan'da öğrenci vizesi almak isteyen adayların lise diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sahibi bu ülkede eğitim alarak ve öğrenci vizesi alarak daimî ikamet hakkı elde edemez, ancak kurs bittikten sonra Öğrenci vizesinin çalışma vizesine dönüştürülmesi ve uygunluğu bu ülkede ikamet alabilir. Azerbaycan'da öğrenci vizesi almak isteyen adayların lise diplomasına sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sahibi bu ülkede eğitim alarak ve öğrenci vizesi alarak daimî ikamet hakkı elde edemez, ancak kurs bittikten sonra Öğrenci vizesinin çalışma vizesine dönüştürülmesi ve uygunluğu bu ülkede ikamet alabilir.

Azerbaycan'da lisans ve yüksek lisans derecesi için başvuranların diplomaya ihtiyacı vardır. Bu ülkede bir lisans derecesinin süresi yaklaşık 3 ila 4 yıldır. Azerbaycan üniversitelerinin lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim almanın en önemli avantajları şunlardır:

Azerbaycan'ın lisans dili İngilizce ve Azerbaycan Türkçesi’dir. En iyi İngilizce üniversitelerinin varlığı, göçmenlerin bu ülkede eğitim almayı seçmesini kolaylaştırdı. Öğrenciler, haftada 10 saate kadar yarı zamanlı öğrenci çalışma izni alarak bu ülkedeki yaşam ve eğitim giderlerinin bir kısmını karşılayabilirler. Yarı zamanlı öğrenci çalışma izni almak, öğrencilerin hem deneyim kazanarak hem de iş becerileri kazanarak eğitimlerini sürdürürken, mezun olduktan ve bu ülkede ikamet ettikten sonra istihdam için gerekli zemini kazanmaları için mükemmel bir fırsat sağlar. Ayrıca buranın en büyük avantajı only eğitim vermesidir. Azerbaycan'da lisansüstü ve lisansüstü eğitim için başvuran adayların lisans derecesine ve IELTS 6.5 İngilizce dil yeterlilik sertifikasına sahip olmaları gerekir. Azerbaycan'da öğrenci vizesi alan ve bu ülkede okuyan ve yaşayan adaylar avantajlardan yararlanır. Azerbaycan üniversitelerinin yüksek bilim seviyesi ve kalitesi, başvuranların eğitimlerini tamamladıktan sonra sadece Azerbaycan'da değil diğer ülkelerde de istedikleri işi bulmalarını kolaylaştırmıştır. Azerbaycan eğitim sisteminin derecesinin ve kalitesinin önemini etkileyen faktörlerden biri de Rusya eğitim sisteminin ülkenin eğitim sistemindeki rolüdür. Bu konuda bir diğer önemli nokta da Azerbaycan üniversitelerinin Bologna sistemine bağlılığı, dünya üniversiteleri ile karşılıklı iş birliği ve ortak projelerdir. Azerbaycan üniversitelerinden mezun olan adaylar eğitimlerine diğer ülkelerdeki üniversitelerde devam edebilirler. Azerbaycan üniversitelerinin diplomaları 50 ülkede kabul edilmekte ve onaylanmaktadır.

Azerbaycanda Öğrenci Olmak

Azerbaycan, iyi programları, makul ücretleri, kültürü ve tarihi göz önüne alındığında, çeşitli öğrenciler için iyi bir destinasyondur. Azerbaycan'daki eğitim sisteminin yapısı en çok yabancı öğrencilerin dikkatini çekiyor. Çünkü burada okumak ve yaşamak son derece ucuzdur. Only eğitim ile çalışan öğrenciler de derslerden yararlanabilmektedir. Azerbaycan'da üniversiteler, öğrenci performansları, müzik etkinlikleri, festivaller ile geniş bir konferans ve forum programı sunmaktadır. Azerbaycan'da öğrencilerin ders dışı yaşamlarının çekirdeğini oluşturan öğrenci kulüpleri ve toplulukları. Lisansüstü Öğrenci Konseyi (GSC), Yüksek Lisans, Doktora ve profesyonel lisans öğrencilerinin ana öğrenci merkezidir. Ayrıca Mizah Kulübü, Dans Kulübü, Yabancı Diller Kulübü gibi öğrenci katılımını artırmaya ve öğrenci deneyimlerini zenginleştirmeye yönelik çeşitli öğrenci kulüpleri bulunmaktadır. Azerbaycan'daki çeşitlilik, öğrenci hayatını dikkate değer ve yaşamı değiştiren bir deneyim haline getiriyor. Azerbaycan, öğrenci yaşam deneyimini vurgulamak için çok sayıda temel üniversite etkinliklerinin yanı sıra geleneksel olmayan fırsatlar sunmaktadır. Öğrenciler kulüplere, spor takımlarına, medya kuruluşlarına katılabilir, ödüller kazanabilir, toplum çalışmalarına katılabilir, hayır kurumlarında gönüllü olabilir, liderlik pozisyonları alabilir ve mevcut düzinelerce fırsatı kullanabilir. Hoşgörü ve çok kültürlülük sadece kelimelerle değil, Azerbaycanlıların yaşam tarzının kurucu unsurlarıdır. Ateş diyarının insanlarının gerçek misafirperverliğini hissedebilirsiniz. Birden fazla iklim bölgesinde yaşamayı deneyimleyin ve çeşitliliğin gizemini keşfedin. Sizler de Azerbaycan’da eğitim almanın avantajlarından yararlanabilirsiniz. Only eğitim ve daha fazlası için gitmek istediğiniz üniversitelerin resmî web sitelerine göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca burada en kaliteli ve modern eğitim fırsatlarından da yararlanmış olursunuz.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM