Tıp Fakültesi Okumak İçin Lise Mezunu Olmanız Yeterli

Tıp Fakültesi Okumak İçin Lise Mezunu Olmanız Yeterli

Yurtdışı Eğitimi ve Tıp Öğrenimi

Yurtdışı eğitimi, çoğu öğrencinin hayalidir. Genel olarak eğitim masrafları çoğu kişi için oldukça fazla görünmektedir. Halbuki durum düşünülenden farklıdır. Yurtdışı eğitimi için öğrenciler ve aileler faklı yollar denemektedirler. Bu yolların başında erasmus öğrenci değişim programı gelmektedir. Erasmus bir öğrenci için oldukça iyi bir akademik deneyimdir fakat yeterli değildir. Bir öğrencinin var olan dil becerisini geliştirir ve yeni yerler yeni kültürler tanımasını sağlar. Bu nedenle de eğitim hayatını yurtdışındaki akademilerde tamamlamak ile bir dönem yurtdışında bulunmak arasında büyük farklılıklar vardır.

Only Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri birimimiz sizlere Ukrayna’da bulunan eğitim hayatında destek olmaktadır. Bu eğitimler içerinde en çok talep gören birim tıp eğitimidir. Çoğu öğrenci Türkiye’ de tıp eğitimini almak için uzun yıllar ilgisi olmayan derslere çalışıp bu alandaki merakını törpüleyerek sınavlara çalışmak zorunda kalmıştır. Kısa süren bir sınavda yıllarca biriktirilen emeğin gözler önüne serilmesi hedeflenmiştir. Uzmanlar bir mesleği yapabilmek ya da isteyebilmek için o mesleğe ve mesleğin getirdiklerine ilgi duyulması gerektiğini belirtir. Bir mesleğin iş olmaması için o meslekten zevk alınması şarttır. Ancak bu şekilde hayatınız boyunca bir gün bile çalışmadan para kazanarak kariyer edinmiş olabilirsiniz. Only Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri yurtdışı eğitim programları için ihtiyaç duyulan tüm yönlendirmeleri yapmakta ve öğrenci adına karşılamaktadır.

Yurtdışı Tıp Eğitimi İçin Ne Gereklidir?

Türk eğitim sistemlerinin aksine yurtdışı akademik eğitimi için öğrencilerin istedikleri bölüme ilgi ve alakalarının olması yeterlidir. Bölüm ücreti ödendikten sonra lise diplomanızla istediğiniz bölüme başvuru yapabilirsiniz. Bu ciddi anlamda bir özgürlük sağlamaktadır. Bu sayede işlerini seven ve mesleği hakkında kalifiye, sürekli kendini geliştiren bireyler oluşur. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler mesleki alakanın ve ilginin bireylerde aşılanabilmesine çok önem vermektedir. Başarı ancak mesleğinde mutlu olan insanları takip etmektedir.

Yurt dışı tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir. Tercih edilen okula göre de İngilizce, Rusça ve Ukrayna dili ile eğitim görülmektedir. İleri teknoloji sistemlerle çalışabilmek her öğrencinin hayalidir ve bu nedenle de yurtdışı eğitimi sıklıkla tercih edilmektedir.

Yurtdışı Tıp Eğitimi ve Faydaları Nelerdir?

Türkiye’ de tıp eğitimi masraflı hale gelebilmektedir. 6 yıl sonrasında eğer sınıfta kalırsanız harç parası ödemek zorunda kalırsınız. Tıp eğitimi gibi bol malzeme kullanılan okullarda harç ücretleri oldukça yüksektir.  Bununla birlikte devam eden yıllarda öğrenci üzerinde baskı fazlalaşır ve verimli eğitim sağlanamaz. 6 yıllık eğitim sonrasında TUS sınavları zorunluluğu bulunur. Sürekli sorgulanan ve sınavlarla strese sürüklenen eğitim sisteminden verim sağlanması imkansızdır.

Ukrayna’ da tıp eğitimi sayesinde Türkiye’ye dönmek istediğinizde öğrenmiş olduğunuz İngilizce, Ukrayna dili ve Rusça ile 3 dile hâkim olarak kariyerinize başlama ihtimaliniz vardır. Bunun dışında sosyolojik ve kültürel farklılığı yüksek bir okuldan mezun olduğunuz için dünyanın her yanından arkadaş edinme fırsatınız olur. Bir tıp doktoru olarak bu sayede konferanslardan haberdar olma ve gelişimi direkt kaynağından öğrenme ihtimaliniz artar. Aynı zamanda Türkiye’ ye geldiğinizde denklik dediğimiz başka ülkelerde de tıp doktoru olarak tanınabilmenizi sağlayan belgeyi alabilirsiniz.

Yurtdışı eğitim programları genel olarak maddi anlamda düşünülenin aksine oldukça yüksek avantajlar sağlamaktadır. Bahsedilen okul kayıtları ücretlerinde öğrencinin konaklaması ve 1 yıllık eğitim ücretleri de dahil edilmektedir.

Ukrayna’ da yaşam bizlere oranla oldukça düşük maliyetlidir. Okula yakınlık ya da merkezde olmaya göre evin yapısal ve boyutsal özellikleri gözetilerek kira masrafları düşüktür. Bir öğrencinin yaşaması ve konaklaması için aylık gideri ortalama 400 dolar civarındadır.

Yurtdışı eğitimi ve tıp öğreniminin avantajlarından birisi de yurtdışı yatay geçiş yapabiliyor olmanızdır. Herhangi bir nedenden dolayı Türkiye’ ye dönerek eğitiminizi tamamlamak isterseniz bazı protokoller ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yatay geçiş işlemleri için ilk olarak notlarınızın yüksek olması gerekmektedir. Buna bağlı olarak da herhangi bir dersten kalmamanız önemli bir unsurdur. Sonraki aşamada alınan ders kredilerinin ve ders içeriklerinin en az yüzde 80 oranında tutması gerekmektedir. Buna göre yıl içerisinde Türkiye’ de alacağınız ve almanız gereken dersler hesaplanır.

Bahsettiğimiz tüm bu eğitim sistemine dahil olabilmeniz için yapmanız gereken liseden mezun olmaktır. Bunun dışında sağlık hizmetleri veren tıp, diş hekimliği, eczacılık, fizyoterapi ve halk sağlığı gibi bölümlerin kontenjanları sınırlıdır. Bu nedenle ne kadar erken kayıt olursanız fırsatlardan o kadar hızlı faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda bizlerin sizler için hazırlamış olduğu ücretsiz erken kayıt fırsatlarından da yaralanmış olursunuz.

Hayal ettiğiniz okul, meslek ve yaşantıya ulaşmak günümüz şartlarında oldukça kolay bir hale gelmiştir. Okul bilgileri, ücretleri, gerekli olan belgelerin hazırlanması için uzman kadromuzla siz değerli öğrenci ve velilerimize danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM