İtalya Eğitim Avantajları

İtalya Eğitim Avantajları

İtalya'da eğitim hem ülkemiz öğrencileri hem de yurt dışından birçok öğrenci tarafından hayali kurulan ve çokça tercih edilen bir durumdur. İtalya birçok alanda çok yetkin ve kaliteli eğitim veren okullara, eğitim kurumlarına ve üniversitelere sahiptir. Bu nedenle ülke birçok Türk öğrenciye de dahil olmak üzere yurt dışından gelmiş olan çok fazla sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapar.

İtalya'da eğitim avantajları Türk öğrenciler için oldukça önemli avantajlardır. Hem Türk hem de yurt dışından gelen diğer öğrencilere ülke tarafından bazı avantajlı durumlar sağlanır. İtalya eğitim anlamında son derece gelişmiş bir ülke olmak ile birlikte birçok eğitim alanında çok kalifiye seviyede programlar bulundurur. İtalya'da okumak isteyen öğrenciler tarafından sıkça tercih edilen bazı bölümler vardır. Bu bölümlerin en başında moda ve tasarım bölümleri, mimarlık bölümleri ve mühendislik bölümleri yer alır. Özellikle moda ve tasarım bölümü İtalya okullar arasında en çok tercih edilen bölümdür. Ülke bu alanda global çapta en iyi okullar olarak kabul edilen birçok okul ve üniversiteye ev sahipliği yapar.

Only Eğitim olarak yapmış olduğumuz çalışmalar ve gözlemler sonucu bu bilgiyi elde ettik. Fakat bu duruma karşın İtalya sadece moda ve tasarım alanında iyi okullara sahip bir ülke değildir. Bu ülke mimarlık alanı, tıp alanı, mühendislik alanı, psikoloji alanı ve özellikle mimarlık alanında son derece kaliteli, köklü ve prestijli okullara da ev sahipliği yapar. Moda ve tasarım bölümleri ile birlikte özellikle tıp ve mimarlık bölümleri İtalya'da en çok öne çıkan bölümler arasında yer alırlar.

İtalya'da eğitimde ana dil, kolayca tahmin edilebileceği gibi İtalyanca dilidir. Buna ek olarak çoğu okul, eğitim kurumu ve üniversite İngilizce dilini de bir dil seçeneği olarak bulundurur. Yani bu ülkede İtalyanca dilinde ve İngilizce dilinde eğitim almak mümkündür.  Ülkede eğitim programları genel olarak 3 yıl sürer. Bu süre üniversite programlarının süresidir. Buna karşın İtalya'da master yapmak isteyen kişiler 1 yıllık ya da 2 yıllık programlara katılırlar.

İtalya'da üniversiteler ve resmi okulların yanında özel eğitim kurumları da hizmet vermektedir. Özellikle dil okulları ve çeşitli sertifika programları hem Türk hem de yabancı öğrenciler tarafından en çok tercih edilen eğitim programlarıdır. İtalya'da üniversite eğitimi almak isteyen, dil okuluna ya da bir sertifika eğitim programına katılım göstermek isteyen kişiler Only Eğitim gibi güvenilir firmalardan hizmet alabilirler. Bu firmalar ilk etapta öğrenciler ve öğrenci adaylarının istek ve arzularını dikkatle dinlerler. Sonrasında, almış oldukları bilgiler sonucu bu kişilere kendilerine, durumlarına ve bütçelerine en uygun programı sunarlar.

İtalya'da Eğitim Almak

İtalya'da eğitim görmek, bu ülkede üniversite okumak ya da bir sertifika programına katılım göstermek bu eğitimi gören kişilere çok büyük avantajlar sağlarlar. Bu nedenle İtalya'da eğitim yurt dışında yaşayan birçok öğrenci tarafından hayali kurulan bir durumdur. Bu öğrencilere Türk öğrenciler de dahildir. Türkiye'de hizmet veren bir kurum olarak Only Eğitim, İtalya'da eğitim hayali kuran birçok Türk öğrenciye bu hayallerini gerçekleştirme imkanı sağlamıştır.

İtalya'da eğitim özellikle Türk öğrenciler için çokça tercih edilir. Bunun nedeni basittir. İtalya'da eğitim almak Türk öğrenciler için oldukça avantajlı durumlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu avantajların en başında, özellikle ülkeye dönüş yapmayı planlayan Türk öğrenciler için çok önemli bir durum olan YÖK onaylı olma durumu gelir. İtalya'da eğitim veren birçok okul ve üniversite YÖK onaylıdır. Bu okullardan alınan bir diploma Türkiye'de de aynen değerini korur ve resmi olarak geçerli sayılır.

Buna karşın İtalya'da yapılan eğitim ve sertifika programları da çok önemli avantajlara sahiplerdir. İtalya'da yapılan eğitim ve sertifika programları ilgili oldukları sektör ile iş birliği içerisinde hazırlanır. Dolayısıyla bu programlarda yer alan eğitmenler genel anlamda çok tecrübeli, uzman ve yetkin kişiler olurlar. Programlarda başarılı olan öğrencilere iş ve staj imkanları sunulması da Only Eğitim olarak sıkça gözlemlediğimiz bir durumdur. Bu da İtalya'da eğitimden sonra yaşamını bu ülkede sürdürmek isteyen öğrenciler ve öğrenci adayları için çok önemli bir faktördür. Katıldığı eğitim programı sonucu yaşamak istediği ülkede vakit kaybetmeden iş ya da staj fırsatı elde edebilmek birçok kişinin hayalidir.

İtalya'da Eğitim Şartları

İtalya'da eğitim yabancı öğrenciler için genelde İngilizce dilinde verilir. Ülke günlük hayatta İtalyanca konuştuğu gibi aslında eğitimde de ana dil İtalyanca dilidir. Bu nedenle yabancı öğrenciler İngilizce diline ek olarak İtalyanca dilini de öğrenmeleri yönünde cesaretlendirilir, teşvik edilir. Ülke kaliteli, prestijli ve köklü üniversiteleri, yetkin eğitim programları ve güvenilir kurumları nedeniyle yurt dışından gelen birçok öğrenciye ev sahipliği yapar. Bu da yabancı öğrenciler için son derece pozitif bir durumdur. Kendileri ile aynı durumda olan kişilerin olması bu öğrencilerin adaptasyon ve uyum süreçlerini hızlandırır.

İtalya dünya sıralamasında üst sıralarda yer alan birçok üniversiteye ev sahipliği yapar. Only Eğitim olarak edindiğimiz bilgilere göre ülkenin üniversite harçları, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla biraz daha düşüktür.  Bu durum özellikle son dönemlerde yaşanan döviz dalgalanmaları düşünülünce Türk öğrencileri ve öğrenci adaylarını fazlası ile ilgilendiren bir durumdur.

İtalya master ya da yüksek lisans alanlarında da uluslararası düzeyde çok fazla kişinin tercih ettiği eğitim kurumlarına sahiptir. Bu ülkede master ya da yüksek lisans programları ortalama 1 yıl ya da 2 yıl sürerler. Master ya da yüksek lisans programı için belirlenmiş olan bu süre bölümden bölüme değişim gösterebilir. İtalya'da verilen birçok master ve yüksek lisans programına staj programları da dahildir. Bu programlar sayesinde kişiler gerçek tecrübeler kazanır ve alanlarını çok daha iyi tanırlar. Yüksek lisans ve master programlarında sektörel alanda eğitimler verilir. Bu eğitimler genelde sektörde uzun süre deneyimi olan, kendini kanıtlamış, uzman ve saygın kişiler tarafından verilirler. Buna ek olarak Only Eğitim olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre İtalya'da master ve yüksek lisans programları alanında burs oranları da son derece yüksektir.

İtalya'da eğitim alanında hizmet veren okul ve üniversitelerde mezuniyet oranları oldukça yüksektir. Bu oran, ülkemizin de yer aldığı başka birçok ülkeye göre bir hayli yüksek bir orandır. Buna karşın, İtayla'da mezuniyet sonrası iş bulma ve işe yerleştirme oranları da son derece yüksektir. 

Bu durum özellikle eğitim programları ve sertifika programları için geçerlidir. İtalya'da çok kaliteli, verimli ve yetkin sertifika programları yapılır. Kişiler bu sertifika programlarına katılım göstererek sonrasında iş ya da staj fırsatları elde etme şansı kazanırlar. Ortalama 1 yıl süren bu eğitim programları ve sertifika programları sonucu iş ya da staj imkanı bulan kişilerin oranı oldukça yüksektir. Bu kişiler arasında ülkeye başka bir ülkeden gelmiş olan da birçok kişi bulunur.

Only Eğitim olarak Türkiye'den de birçok öğrenci ve öğrenci adayımızı bu sertifika programlarına yerleştirdik. Sonrasında bu kişilerin programlarını başarı ile tamamlayarak ülkede iş bulmalarına, yaşam imkanı sağlamalarına ön ayak olduk.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM