Ukrayna'da Online Eğitim

Ukrayna'da Online Eğitim

Yurt dışında online eğitim hem ülkemiz öğrencileri hem de dünyanın birçok ülkesinden öğrenciler için sıklıkla tercih edilen bir eğitim şeklidir. Bu yöntem ile eğitim veren ülkelerin başında ise Ukrayna gelir. Ukrayna, beraberinde birkaç ülke ile yurt dışında online eğitim konusunda son derece fazla sayıda seçeneklere sahip olan ülkelerden biridir.

Türkiye'de lise dönemini tamamlamış ya da tamamlama döneminde olan öğrenciler için yurt dışında online eğitim seçeneği oldukça cazip bir seçenektir. Online eğitim programları, ülkeden ülkeye değişim göstermek ile birlikte genel anlamda eğitim alınan ülkede yaşamayı gerektirmez. Yani Türkiye'de yaşamakta olan bir öğrenci, ülkesinde yaşamayı sürdürerek Ukrayna'da ya da online eğitim programlarına sahip olan bir ülkede eğitim görebilmektedir. Only Eğitim başta Ukrayna olmak üzere pek çok ülkede hizmet sunmaktadır.

Ukrayna'da online eğitim gibi yurt dışında eğitim programları genelde ön lisans ya da lisans bölümlerine ait olan programlardır. Öğrenciler bu programlar sayesinde bir yandan internet üzerinden eğitim görürken bir yandan da iş hayatına atılabilirler. Ukrayna'da online eğitim gibi yurt dışında eğitim programlarının en avantajlı yönlerinden biri, öğrencilerin ders saatlerini diledikleri gibi seçebilmeleridir. Böylelikle bu okullarda online eğitim görmekte olan öğrenciler zamanlarını örgün öğretimde eğitim gören öğrencilere göre daha özgürce kullanabilirler. Bunun sebebi okuldan okula değişim gösterebilmek ile birlikte online eğitim programlarına sahip olan çoğu okul, eğitim kurumu ve üniversitenin bu dersleri canlı seçeneğinin yanında video ile alma seçeneği de bulunduruyor olmasıdır. Bu seçenek sayesinde öğrenciler dersleri video formatında diledikleri zamanda alabilmektedirler.

Ukrayna'da online eğitim gibi yurt dışında uzaktan eğitim programlarının bir başka avantajlı yönü ise bu okullarda eğitim görebilmek için öğrencilerin ülke değişimi yapmalarının gerekmemesidir. Bu durum da okuldan okula değişim gösterebilmek ile birlikte online eğitim programına sahip olan çoğu üniversite dönemde yalnızca iki kez okula gelme zorunluluğuna sahiplerdir. Bu iki sefer okulun vize ve final dönemleridir. Öğrenciler bazı okullarda vize ve final dönemi sınavlarına da internet üzerinden girebilmektedirler. Fakat genelde uzaktan eğitim programına sahip olan okullar vize ve final sınav dönemlerinde online eğitim gören öğrencilerin de okula gelmesini zorunlu tutarlar.

Ukrayna'da Online Eğitim Genel Bilgiler

Ukrayna'da online eğitim programları sağlamış oldukları avantajlar ile hem ülkemiz hem de dünyanın birçok ülkesinden yabancı uyruklu öğrencilere ev sahipliği yaparlar. Ukrayna, günümüzde yaşadığı karışık durumlara rağmen eğitim sektörüne hala çok önem vermektedir. Ülke özellikle yurt dışından birçok öğrenciye ev sahipliği yapan online eğitim programları gibi programları ülke önceliklerinden biri haline getirmesi ile bilinir.

Ukrayna'da online eğitim görmenin Türk öğrenciler için de tanımış olduğu birçok avantajlı durum bulunmaktadır. Bu durumların en başında iki ülke arasında vize zorunluluğu bulunmuyor olmasıdır. Yakın zamanda iki ülke arasında yapılmış olan uluslararası anlaşmalara göre Türkiye vatandaşlarına Ukrayna'ya, Ukrayna vatandaşlarına ise Türkiye'ye girerken ya da çıkarken vize sorgulaması yapılmıyor. Bu durum da her iki ülkenin öğrencileri için oldukça avantajlı bir durum sağlıyor.

Online eğitim programları genel anlamda o ülkede yaşıyor olmayı gerektirmiyor olsa da çoğu okul, eğitim kurumu ve üniversite dönemde en az iki kez okula gelmeyi zorunlu kılmış durumda. Okullar vize ve final dönemlerinde derslere yurt dışından katılan online eğitim öğrencilere de okula gelmeyi zorunlu tutabiliyor. Bu durumda senede iki kez de olsa yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim görmekte oldukları üniversitenin kampüsünde bulunmaları gerekiyor. İşte bu gibi durumlar nedeni ile Türkiye ile Ukrayna arasında yapılmış olan vize anlaşmaları iki ülke öğrenciler için de oldukça avantajlı bir durum sağlıyor.

Ukrayna'da online eğitim gören öğrenciler için, örgün öğrenciler için olduğu gibi özel konaklama alanları ve yurtlar bulunuyor. Ülkede örgün eğitim gören öğrenciler bu yurtlara ya da öğrenci evlerine, uzaktan eğitim gören ve sınavlara girmek üzere gelmiş olan öğrenciler ise genelde bu gibi durumlar için yapılmış olan öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor.

Ukrayna'da online eğitim Türkiye'de lise dönemini tamamlamış ve üniversite eğitimi gören öğrenciler arasında sıkça tercih edilen bir eğitim alternatifi olarak ülkemizde oldukça dikkat çekiyor. Bu ülke ile Türkiye arasındaki iyi ilişkiler ve vize anlaşmalarının yanında iki ülkenin okullarının birbirleri üzerinde geçerli diplomalar vermesi de öğrencilere bir başka avantaj sağlıyor. Ukrayna'da online eğitim vermekte olan çoğu okul, eğitim kurumu ve özellikle üniversitenin Türkiye üniversiteleri ile YÖK denkliği bulunuyor.  Bu denklik durumu hem geçiş seçeneklerini daha kolay hale getiriyor hem de Ukrayna'da online eğitim sonrası alınan diplomayı ülkemizde geçerli kılıyor. Yani Ukrayna'da online eğitim programlarından başarı ile mezun olmuş olan bir öğrenci Türkiye'de online eğitim programlarından başarı ile mezun olmuş olan bir öğrenci ile çoğu durumda denk sayılıyor.

Ukrayna'da Online Eğitim Kayıt ve Başvuru Şartları

Ukrayna'da online eğitim programlarına sahip olan okul, eğitim kurumu ve üniversiteler kayıt ve başvuru dönemlerinde öğrencilerden farklı belgeler ve gereklilikler talep edebilir. Bu ülkede online eğitim programlarına sahip olan birçok okul, eğitim kurumu ve üniversite olmak ile birlikte bu kurumlar, okullar ve üniversiteler son derece kaliteli, prestijli ve kapsamlı eğitimler vermektedirler. Ukrayna'da online eğitim programları, okuldan okula ya da üniversiteden üniversiteye değişim gösterebilmek ile birlikte YÖK denkliğine sahip kurumlar olarak ülkemizde oldukça dikkat çekiyor. YÖK denkliğinin yanında bu okulların çoğu Avrupa ülkelerinde de geçerli olan diploma ve sertifika programları sağlıyor.

Ukrayna'da online eğitim ülkemizde son derece tercih edilen bir eğitim alternatifi olarak biliniyor. Ülke, bu eğitim program seçeneğine sahip olan birçok okul bulundurmak ile birlikte bu okullarda binlerce yabancı uyruklu öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Ukrayna'da online eğitim programlarında eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerin de hiç de azımsanamayacak bir kısmını ülkemiz öğrencileri oluşturuyor. Türkiye ve Ukrayna arasında vize zorunluluğu olmaması ve bu ülkede online eğitim programlarına sahip olan okul, eğitim kurumu ve üniversitelerin YÖK denkliğine sahip olması bu duruma sebep olan en önemli faktörlerden biri olarak dikkat çekiyor. Kayıt ve başvuru aşamasında sorunsuz bir süreç için Only Eğitim doğru seçiminiz olacak.

Ukrayna'da Online Eğitim Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Ukrayna'da online eğitim vermekte olan okul, eğitim kurumu ve üniversiteler yaz dönemi sonu ve güz dönemi başı arasında kalan tatil döneminde kapılarını yeni öğrenciler ve öğrenci adaylarına açıyor. Bu programa sahip olan okul, eğitim kurumu ve üniversiteler tarafından belirlenmiş olan kayıt ve başvuru tarihleri kurumdan kuruma, okuldan okula ya da üniversiteden üniversiteye değişim gösterebiliyor. Ancak bu tarihler ülkemiz üniversite kayıt dönem tarihleri ile benzer olarak genelde Temmuz ayının sonu ya da Ağustos ayının başı olarak belirleniyor.

Ukrayna'da online eğitim programlarına katılım göstermek isteyen Türk öğrenciler ya da öğrenci adayları katılım göstermek istedikleri okulun resmi internet sitesi üzerinden tam kayı tarihlerini kolaylıkla öğrenebilirler. Ülke online eğitim programlarına sahip birçok okul için Türk öğrencilere birçok kolaylık sağlıyor. Öğrenciler katılım göstermek istedikleri okul, eğitim kurumu ya da üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden kayıt ve başvuru tarihlerini öğrenebilir, bu tarihler arasında başvurularını gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda bu okul, eğitim kurumu ve üniversitelerin resmi internet siteleri ya da yurt dışında eğitim konusunda rehberlik veren profesyonel firmalar tarafından başvuru sırasında gerekli olan belge ve diğer faktörler öğrenilebiliyor. Only Eğitim web sitemizden iletişim kanallarımıza ulaşabilir ve alanında uzman ekibimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM