Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Eğitimi

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Eğitimi

Özellikle son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal koşullar Türk öğrenciler tarafından yurt dışında eğitim görme yönelimini oldukça artırdı. Bu öğrenciler lise dönemlerini tamamladıklarında çeşitli ülkelerde eğitimlerine devam etmek ve kaliteli bir eğitim programına katılım göstermek istemektedirler.

Ülkemiz öğrencileri tarafından yurt dışında eğitim programları arasında en çok tercih edilenler arasında en başta gelenlerden biri de Azerbaycan üniversiteleri oldukça dikkat çekiyor. Azerbaycan ülkesi, özellikle başkenti Bakü'de hem teknik, hem sosyal alanlarda kaliteli ve prestijli eğitim programları veren birçok okula, eğitim kurumuna ve üniversiteye sahip olması ile biliniyor. Özellikle mimarlık ve inşaat bölümleri bu üniversitelerde en çok tercih edilen bölümler oluyor.

Azerbaycan'da mimarlık ve inşaat bölümlerinde eğitim görme durumu ülkemiz öğrencileri arasında da sıkça görülen bir durum. Bunun nedenleri arasında ise iki ülke arasında kurulmuş olan iyi ilişkilerin yanında Azerbaycan'ın mimarlık ve inşaat alanlarında çok önemli okullara sahip olması bulunuyor. Only Eğitim tüm kayıt sürecinde yanında olarak sorunsuz bir kayıt dönemi geçirmenizi sağlar.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi bu konuda kaliteli ve kapsamlı eğitim vermesi ile bilinen okul, eğitim kurumu ve üniversiteler Türk öğrenciler de dahil olmak üzere bünyelerinde birçok yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapıyorlar. İçlerinde Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi değerli okulların da bulunduğu bu okul, eğitim kurumu ve üniversiteler içlerinde alanlarında uzman olan tecrübeli profesörler, eğitim görevlileri ve öğretmenler bulunduruyorlar.

Azerbaycan'da mimarlık ve inşaat bölümünde yurt dışından gelen öğrencilere eğitim veren Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi okullar genel anlamda Azerbaycan Türkçesi, İngilizce ya da nadiren de olsa Rusça dillerinde dersler veriyorlar. Öğrencilerin İngilizce ya da Rusça bölümlerinde eğitim görebilmek için öncelikle hazırlık dönemlerini bitirmeleri ya da bu dönemi başarılı bir biçimde atlamış olmaları gerekiyor. Türk öğrenciler için Azerbaycan Türkçesi dilinin standart Türkçe ile ciddi oranda benzerlik göstermesi ana dilde eğitim görmek isteyen öğrencilerin işini bir hayli kolaylaştırıyor.

Azerbaycan'da Mimarlık ve İnşaat Eğitimi Veren Okullar

Azerbaycan'da mimarlık ve inşaat alanında eğitim veren birçok okul, eğitim kurumu ve üniversite bulunmaktadır. Bu okul, eğitim kurumu ve üniversiteler arasında en başta gelenleri ise Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'dir. Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi, Azerbaycan ülkesinde mimarlık ve inşaat alanında en kaliteli ve en kapsamlı eğitimi veren okul olarak bilinmektedir. Okul alanında uzman olan birçok profesör ve eğitim görevlisine ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedende özellikle Türkiye gibi ülkelerde eğitim gören ve mimarlık ve inşaat alanına yönelmek isteyen öğrenciler arasında Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi son derece popüler bir tercih olarak dikkat çeker.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi 1920 yılında Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü'de kurulmuştur. Bakü, Azerbaycan ülkesinin başkenti olmak ile birlikte aynı zamanda ülkenin en büyük, en kalabalık nüfusa sahip, en gelişmiş ve en hareketli şehri olarak bilinir. Başkent Bakü sadece Azerbaycan ülkesinin değil, aynı zamanda tüm Kafkasya coğrafyasının da en büyük, en kalabalık ve en gelişmiş şehridir. Hazar Denizi'ne kıyısı olan şehir bir liman şehridir ve bu da onu bir ticaret merkezi haline getirir. Yıllar içerisinde hızla gelişen Bakü şehri özellikle son yıllarda bu gelişim hızına hız katmış ve her zamankinden daha büyük bir şehir haline gelmiştir. Only Eğitim Azerbaycan’da rahat ve konforlu bir hayat için süreci sizinle sürdürmektedir.

Şehir Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi birçok kaliteli okula, eğitim kurumuna ve üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Bu nedenle şehide hem yerli hem yabancı uyruklu olmak üzere ciddi bir öğrenci nüfusu da bulunur. Bakü bu nüfusa ve eğitim kurumlarına çok önem vermesi ile bilinir. Bu durum Azerbaycan ülkesinin geri kalanı için de aynıdır.

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi başta olmak üzere Azerbaycan'da mimarlık ve inşaat alanında eğitim veren birçok üniversitenin YÖK denkliği bulunmaktadır. YÖK denkliği sayesinde Azerbaycan'da, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi gibi okullarda eğitim görmekte olan öğrenciler bu okullardaki eğitim programların başarı ile tamamlayabilirler ise okulun onlara sağlamış olduğu diploma Türkiye'de de geçerli sayılır. Bu durum özellikle Azerbaycan'da eğitim dönemini tamamladıktan sonra ülkeye geri dönmeyi ve hayatını Türkiye'de kurmayı planlayan öğrenci ve öğrenci adayları için son derece avantajlı bir durumdur ve ülkemiz öğrencileri arasında Azerbaycan'da eğitim görmenin yaygın olmasının dil benzerliği ile birlikte en büyük sebeplerinden biridir.

Azerbaycan'da Üniversite Okumak

Azerbaycan ülkesi özellikle başkenti olan Bakü'de birçok kaliteli, prestijli ve tarihi okullara, eğitim kurumlarına ve üniversitelere sahiptir. Bu okul, eğitim kurumu ve özellikle de üniversiteler yurt dışından eğitim almak üzere gelmiş olan birçok yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapması ile bilinir. Azerbaycan ülkesine eğitim almak üzere gelmiş olan yabancı öğrencilerin çok büyük bir kısmını Türk öğrenciler oluşturur. Türk öğrenciler iki ülke arasında geliştirilmiş olan iyi ilişkiler, dil bariyerinin olmaması ve YÖK denkliği gibi birçok sebepten üniversite eğitimlerini Azerbaycan okullarında görmeyi tercih ederler.

Azerbaycan'da üniversite okumak özellikle Türk öğrenciler ve öğrenci adayları için çok avantajlı durumlara sahip olan bir seçenek olarak ülkemizde oldukça dikkat çeker. Türkiye ile Azerbaycan arasında kurulmuş olan tarihi bağ ve buna bağlı olarak geliştirilen iyi ilişkiler her iki ülkenin öğrenciler için de son derece pozitif sonuçlara sebep olmuşlardır.

Türkiye'den Azerbaycan'da eğitim görmek üzere gitmiş ve bu ülkede yaşamakta olan öğrencilerin karşılaştığı en avantajlı durumlardan biri iki ülke arasında dil bariyerinin neredeyse hiç olmamasıdır. Azerbaycan Türkçesi ve Türkiye Türkçesi hem yapı hem de kelimeler anlamında birbiri ile oldukça benzerlik gösterirler. İki dil arasında olan bu benzerlik durumu öyle bir seviyededir ki her iki ülke vatandaşı da bu ülkelere turist olarak gittiklerinde o ülkenin dilini hiç bilmiyor bile olsalar iletişim kurabilirler. Bİr Azerbaycan vatandaşının konuştuğu Azerbaycan Türkçesi dili bir Türk vatandaşı için son derece anlaşılır olacaktır. Benzer bir şekilde bir Türk vatandaşı eğer Azerbaycan ülkesinde kendi ana dilini konuşur ise Azerbaycan vatandaşları için bu dili anlamak hiç de zor olmayacaktır.

Dil bariyerinin olmaması Türk öğrencilere hem yaşam, hem eğitim hem de genel iletişim anlamında birçok kolaylık sağlar. Bunun yanında Azerbaycan vatandaşları ile Türkiye vatandaşları arasında birbirine karşı duyulan saygı ve sevgi bu öğrencilerin günlük hayatlarını kolaylaştıran önemli faktörlerden başka bir tanesidir.

Azerbaycan'da üniversite okuma durumunun Türk öğrenciler için sağlamış olduğu bir başka avantajlı durum bu ülkede eğitim veren birçok okul, eğitim kurumu ve üniversitenin YÖK denkliği dahilinde eğitim programlarına sahip olmasıdır. Bu YÖK denkliği durumu Türk öğrencilerin üniversite eğitim dönemlerini tamamladıklarında Türkiye'ye geri dönmelerini ve ülkelerinde meslek bulabilmelerini oldukça kolaylaştıran bir durumdur. Türk öğrenciler YÖK denkliği sayesinde Azerbaycan'da eğitim veren üniversitelerden başarı ile mezun olduklarında diplomaları ülkemizde de geçerli sayılır. Bu durum Türk öğrenciler için Azerbaycan'da üniversite okumayı cazip hale getiren en önemli nedenlerden biri olarak dikkat çeker. Only Eğitim web sitesini ziyaret ederek hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM