St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi 1890 yılında kurulan oldukça köklü ve eski üniversitelerden birisidir. Burası mimari yapısı, kültürel birikimi ve bilime verdiği önem ile bilinir. Her sene Avrupa’dan binlerce kişi okumak için gelmektedir. Rusya’da bulunan en eski teknik üniversite unvanına sahip kaliteli bir okuldur. Bu üniversitenin bilinen en iyi özelliği bilime olan saygısı ve ilgisidir. Pek çok yayın çıkartan bu ün ile sizler de hayallerinize kavuşabilirsiniz.

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilere doktora ve yüksek lisans şansı da tanımaktadır. Toplum içinde değerleri yüksek olan hiçbir zaman kıymetini kaybetmeden bu meslek sahipleri insanlar içinde özel hürmet görürler. Maddi ve manevi getirisi çok olan bir meslek sahipleri, inşaatın yapılan alanlar uygun olup olmadığını, hesaplamaları, bununla ilgili projeleri, yapımında kullanılacak araç gereçlerin hazırlanmasını, gerekirse projelerde değişiklikler yapar. Yapacağı yapının cinsine göre şantiye kurar, işçi ayarlar, iş güvenliğini sağlayacak resmi özel sözleşmelerin düzenlenmesinde, ihale işlemlerinin hazırlanması, ihalenin projeye uygunluğunu denetler. Daha birçok görevi üstelenerek bu işleri yaparlar. Bu üniversitede inşaat okuyarak bunları sağlayabilirsiniz.

Her yıl binlerce öğrencinin başvuru yaptığı St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi pek çok Türk öğrenci de öğrenim görmektedir. Teknolojik alt yapısının mükemmelliği, sosyal tesisleri ve zengin kütüphanesi ile Öğrencilere eğitimleri için gerekli tüm konforu sunmaktadır. Yüz yüze ve only eğitim fırsatları da öğrencilere sunulmaktadır.

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi Hakkında

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi köklü ve eski bir okul olmasının yanı sıra ulusal bir araştırma merkezi olarak da bilinmektedir. Birçok farklı uygulamaya da sahiptir. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yanı sıra burada çift anadal gibi farklı seçenekler de değerli öğrenciler için sunulmaktadır. Kırk bine yakın öğrenci hem Avrupa’nın yabancı ülkelerinden hem de Rusya’dan gelmekte ve burada eğitim almaktadır.

Farklı ırklardan ve dillerden insan barındıran St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi en iyi teknik eğitim veren üniversiteler arasında yerini her sene korumakta ve daha da yükseliş göstermektedir. Eski bir okul olmasına rağmen her zaman kendini yeni tutmayı ve geliştirmeyi başarmıştır. 220’den fazla profesörü vardır. Burada araştırma tezleri yapmak, yayın çıkarmak oldukça kolaydır çünkü eğitimin niteliği ve kalitesi çok yüksektir. Only eğitim ve yüz yüze eğitim seçenekleri vardır. Eğitimin dili Rusçadır.

İş hayatında çok hızlı bir şekilde gelişen ve değerli olan bu meslek sahipleri, görev olarak işletmelerde, fabrikalarda veya herhangi bir yerde kullanılan makine, elektrik-elektronik cihazlar, akıllı bilgisayarların denetimin yapılması ve bunlara artı bir değer sağlamak için gerekli çalışmaların yapılması gibi şeylerle uğraşırlar. Mesela akıllı bir bilgisayar veya elektro-mekanik bir sistemi kurabilmek için bu işle ilgili gerekli temel teknolojileri kullanarak bu sahadaki uzmanlarla iletişim halinde kalarak bu ürünler üzerinde ihtiyaç duyulan karmaşık bir ürün tasarımında bulunur. Bu tasarladığı cihazın üretiminde, gerekli personelin niteliklerinin belirlenmesi, araç ve gereçlerin hazırlaması gibi işleri takip eder.

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi Başvuru Tarihleri ve Kabul Şartları

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi başvuru, son derece titizlikle yapılmaktadır. Başvuru süreçlerini kaçırmamanız için akademik takvimi yakından takip etmenizde fayda vardır. Genellikle Eylül ayında son bulur. Özellikle bahar dönemleriyle beraber St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi’nde başvuru süreci yabancı öğrenciler için başlamaktadır. Rusça hazırlık başvuruları ağustos ayına kadar devam edebilirken diğer eğitimler için enstitüler tarafından farklı belirleyebilir ve uygulayabilirler. Burada eğitimlerden önce B1 seviyesine kadar Rusça dili eğitimi verilir.

ekonomik ve siyasi bakımdan olduğu kadar kültür ve tarih mirası bakımından da büyük önem taşımaktadır. Ülkemizden de sık sık ziyarete bulunulan Balkan ülkeleri hem eğitim-öğretim hem de turizm için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Örneğin her yıl yüzlerce Türk öğrenci Rus şehirlerinde üniversite okumak için buraya seyahat etmekte ve yaşamaya başlamaktadır. Alanında uzman eğiticilerin barındırdığı birçok ünlü üniversite burada kaliteli ve nitelikli eğitim vermektedir.

St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi Hazırlık Eğitimi

Örneğin mimarlığın bir alt dalı olan iç mimarlık bazı projelerde peyzaj mimarları ile çalışabilir. İş imkanları oldukça geniş olan bu bölümden mezun olan öğrenciler emlak ve mobilya sektörlerinde de çalışma imkânı bulurlar. Özellikle ülkemizde ve pek çok diğer ülkelerde kişiler iç mimarlık bölümü yurtdışı okullarını okumak isterler. Okullardan biri olan St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi iç mimarlık bölümü her yıl yüzlerce öğrencinin iç mimar olmak için tercih ettikleri yabancı okullar arasında yer almaktadır. Buradaki eğitimlere başlamak için hazırlık eğitimini almak ve tamamlamak gerekir. Bazı hazırlık eğitimleri only eğitim olarak da verilebilmektedir.

Hazırlık eğitimi, okulun diline adaptasyon sürecini kapsayan kişileri üniversiteye hazırlayan bir eğitim sürecidir. Hazırlık eğitimleri 800 saate yakın yapılır ve sonunda girilen sınavın geçilmesi şartı aranmaktadır. Bu sayede lisans bölümüne Rusça dilini öğrenmiş olarak başlayarak daha rahat bir öğretim süreci geçirirsiniz.

St. Petersburg Şehri ve Öğrenci Yaşamı

Eğitim şartlarının ülkemizden daha iyi ve kaliteli olması istediğimiz ve sevdiğimiz bölümü okuma fırsatını bizler için sunmaktadır. Ülkemizde ve pek çok üniversitede olan şartlar ile çoğu aynı olsa da St. Petersburg şehri ve üniversiteleri daha büyük imkanlar sunmaktadır. Her sene öğrenciler bu şehre akın eder ve kaliteli eğitim almak için müracaatta bulunur.

Öğrenci yaşamı oldukça keyifli geçmektedir. Çünkü buradaki yaşam şartları, eğitimin kalitesi ve halkın misafirperverliği son derece iyidir. Öğrenciler sosyalleşebilir ve kültürlerini geliştirirler. Öte yandan istedikleri mesleklerin eğitimini alarak kendilerini geliştirebilirler. Sizler de hayallerinizi ertelememeli ve çalışarak St. Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi’ni kazanabilirsiniz.

Buradaki şehir yaşamını kolaylaştıran unsurlardan birisi de ulaşımın rahatlığı ve ucuzluğudur. Öğrenciler için bu ulaşılması oldukça konforlu olan ulaşım ile okula ve konakladıkları yerlere daha rahat gidebilmektedirler.

St. Petersburg’da Konaklama

Öğrencilerin aldıkları teknik, uygulamalı ve sosyal dersler ile öğrenciler, mezun oldukları mesleklerinde uzman ve aynı zamanda entelektüel birikimleri yüksek bireyler olurlar. Yaptıkları stajlar ve çözüm üretmeye yönelik eğitimleri hem ülkelerine hem dünyaya faydalı gençler olmalarını sağlar. Burada konaklama da öğrencilere büyük avantajlar sağlamaktadır.

Konaklama için farklı seçenekler sunulur. Dileyen öğrenciler üniversite kampüslerinin içerisinde bulunan yerlerde kalabilir ve yaşamlarını devam ettirirler. Bazı kişiler de bütçe ve imkanlarına göre pansiyon, otel gibi konaklama seçeneklerinden yararlanabilirler.

Konaklama bir öğrenci için önemli bir kriterdir. Çünkü hem zorunluluk hem de fiyat açısından bütçeyi yormaması istenir. Eğitim giderleri ve konaklama ile öğrencilerin ailelerinin de ceplerini yormayacak konaklama imkanları sunulmaktadır. Konaklama için dileyen öğrenciler okuldan tanıştıkları ve güvendikleri arkadaşlarıyla birlikte ortak ev de tutabilirler. St. Petersburg’da Konaklama ve eğitim oldukça kolaylaştırılmıştır ve eğitim öğretim oldukça niteliklidir. Bu nedenle Rusya’da eğitim almaya hevesli ve istekli yüzlerce öğrenci mevcuttur. Avrupa ülkelerinden de her sene St. Petersburg’da okumak için öğrenci kabulleri gerçekleştirilmektedir.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM