Almanya’da Üniversite Okumak İçin Dört Sebep

Almanya’da Üniversite Okumak İçin Dört Sebep

Yılda binlerce uluslararası öğrenciye kapılarını açan Almanya’da, oldukça prestijli üniversiteler bulunuyor. Almanya üniversiteleri, sunduğu kaliteli eğitim ve ekonomik fiyat seçenekleri sayesinde, pek çok gencin ilk tercihi olmayı başarıyor. Son istatikler incelendiğinde, Almanya’nın 360.000’dan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığı görülüyor. Almanya’da eğitim almak için bazı gerekliliklerin yerine getirmesi gerekiyor. Örneğin, yaşadığınız ülkedeki üniversitelerin birinde okumaya hak kazanmış olmak gibi. Bu sayede kazandığınız bölümü Almanya üniversitesinde okumaya kolaylıkla hak kazanabilirsiniz. Almanca bilmeyen kişiler, bir yıl hazırlık okuyarak üniversite eğitimlerine kolaylıkla başlayabiliyor. Almanya’da eğitim, yalnızca tıp ve bazı ağır mühendisliklerde farklılık gösteriyor. Almanyada’ki üniversiteler, bu bölümlere alacakları öğrencilerin, lise not ortalamasına, ülkelerinde yapılan üniversite sınavının sonuçlarına ve ülkelerinde kazandıkları üniversitenin sıralamasına da bakıyorlar. Üniversiteyi Almanya’da okumak için gerek duyacağınız daha pek çok bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Ekonomik Fiyatlar

Almanya, üniversite eğitimlerinin yanı sıra ekonomik fiyat seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Ülkenin sunduğu ekonomik fiyatlı Almanya üniversiteleri sayesinde, öğrencilere rahat şartlarda okuma imkanı tanınıyor. Almanya’daki çoğu eğitim kurumu devlete bağlı durumda. Bu sayede Almanya’da 100 ila 750 Euro arası ödeme yaparak, üniversite okunabiliyor. Almanya’daki üniversite fiyatları, bölüme ve üniversiteye bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Almanya’da eğitime devam ederken, yukarıda belirlenen fiyat aralığı dışında ekstra bir tutarın okula ödenmesi gerekmiyor. Bu bilgilendirme yalnızca devlete bağlı okullar için geçerlilik gösteriyor.

Almanya eğitim konusunda benimsediği makul fiyatları, yaşantı konusunda da benimseyen bir ülke. O sebeple Almanya’da tüm yaşam giderlerini karşılamak için daha cüzi miktarlar yeterli oluyor. Almanya’Da okurken aylık yaşam giderleri, şehirden şehire değişebiliyor. Alman hükümetinin kişiler için öngördüğü minimum yaşam bedeli 850 Euro civarında. Bu tutar içerisinde, konaklama, beslenme, giyim, iletişim, sağlık sigortası, ulaşım ve sinema gibi farklı sosyal aktivite gibi masraflar yer alıyor. Konaklama için devlet yurtlarını, özel yurtları veya paylaşımlı evler tercih edilebiliyor. Konaklama alanının değiştirilmesi, ortalama masraf tutarının da değişmesine neden oluyor.

Kaliteli Eğitim

Almanya’da birçok prestijli okul bulunuyor. Times Higher Education Dünya Üniversiteleri sıralaması incelendiğinde, ilk 500 üniversite arasında, 39 adet Alman üniversitesi olduğu görülüyor. Almanya’da eğitim için yaklaşık olarak 423 okul bulunuyor. Aynı zamanda 19.869 lisans program seçeneği sunan Almanya üniversiteleri, araştırmalara ayırdığı yüksek miktarlı fonlar ile de dikkat çekiyor. Almanya’da öğrenim gören öğrenciler, bireysel proje almaları ve araştırma yürütmeleri için teşvik ediliyor. Almanya’da üniversite ve uygulamalı bilimler üniversitesi olmak üzere iki farklı üniversite tipi bulunuyor. Uygulamalı bilimler üniversiteleri, daha çok pratik eğitime ağırlık veriyor. Bu tarz üniversiteler, öğrencilerine iş hayatında gerekli olan pratiği kazandırmaya odaklanıyor. Bu sebeple uygulamalı bilimler üniversitelerinde, normal üniversiteye kıyasla daha fazla staj yapılıyor. Almanya’da lisans eğitim süresi üç yıl. Master yapmak isteyen öğrencilerin ise eğitimi iki yıl sürüyor. Ayrıca master yapmak isteyen öğrenciler, lisans bitiminde hızlı şekilde materlerına bağlayabiliyor.

Çalışma Fırsatı

Almanya, Almanya’da üniversite okuyan öğrencilere, çalışma hayatında da pek çok avantaj sunuyor. Almanya’da öğrenci vizesi ile bir yıl içerisinde 120 gün çalışılabiliyor. Bu süre değerlendirildiğinde, Almanya’nın öğrencilerine part time çalışma imkanı sunduğu görülüyor. Öğrenciler genellikle üniversitenin üç ve dördüncü sınıfında çalışmaya başlıyor. Böylelikle okul bitiminde hızlı bir şekilde iş hayatına atılabiliyor. Almanya’da üniversiteden sonra iş bulma durumunuzda, size ikamet ve çalışma izni veriliyor. Almanya, sanayi ve teknoloji üretiminde oldukça ileride olan bir ülke. Pek çok global markanın Almanya merkezli. Bu da, Almanya’da öğrenim görmüş kişilerin iş bulmasını oldukça kolaylaştırıyor. Bu sayede mezun öğrenciler, iş hayatına direk iyi şirketler bünyesinde giriş yapabiliyor. Almanca, dünyada en çok konuşulan diller arasında yer alıyor. O sebeple, farklı ülkelerde iş bulmak isteyen kişiler için de bu büyük avantaj sağlıyor. Almanya’da üniversite okurken çalışarak, daha rahat bir öğrencilik hayatı geçirebilirsiniz. Okul yıllarında çalışarak edindiğiniz tecrübeleri, ileride büyük bir avantaja dönüştürebilirsiniz. İleri seviye almanca eğitimi veren üniversiteler sayesinde, dünyanın her yerinde iş bulma fırsatı yakalayabilirsiniz. Almanya üniversitelerinin sunduğu imkanlardan yararlanarak, çalışmanın yanı sıra master ile eğitiminize devam edebilirsiniz. Almanya dünya üzerinde en düşük işsizlik oranına sahip olan ülkeler arasında yer alıyor. Almanya üniversitelerinin mezun olduktan sonra öğrencilerin 18 ay boyunca iş aramalarına izin vermesi, iş bulma sürecini daha da kolaylaştırıyor. Almanya’da mezun olduktan sonra, BMW, Siemens, Audi, Mercedes, Volkswagen, Adidas, Opel, Escada, Hugo Boss, Bayer, Nivea, Bosch gibi birçok global firmada çalışma şansı yakalayabilirsiniz.

Mavi Diploma

Almanya’daki üniversiteler, Avrupa Birliği Üniversitesi diploması veriyor. Almanya üniversitelerinden alınan diplomalar YÖK de dahil olmak üzere pek çok ülke tarafından tanınıyor. Almanya’da okuduktan sonra alacağınız bu mavi diploma size birçok avantaj sunuyor. Örneğin, mavi diploma, okuduğunuz alanda dilediğiniz ülkede çalışmanızı mümkün kılıyor. Bu sayede, mezun olduktan sonra kişiler istedikleri ülkede, okudukları dal ile alakalı çalışma hakkı kazanıyor. Almanya’da mavi diploma alarak çalışma hayatınıza avantajlarla başlama fırsatı yakalayabilirsiniz. Almanyada lisans veya yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, ülkenize de geri dönebilirsiniz. Sahip olduğunuz diploma sayesinde ülkenizde de kolaylıkla mesleğinizi yapabilirsiniz. Almanyada üniversite okuyarak, tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan bir diplomaya sahip olabilirsiniz.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM