Portekiz Eğitim Avantajları

Portekiz Eğitim Avantajları

Portekiz'de çocuğunuzu bir devlet okuluna veya özel bir okula kaydettirmeyi seçebilirsiniz. Özel okul seçerseniz ilgili Bakanlıktan onaylı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Nihai olarak bir devlet okulu mu yoksa özel bir okul mu tercihinde düşünüyorsanız her ikisi de aynı eğitim sistemine sahiptir.

Güzel manzara, eski binalar ve yeni hayatın heyecan verici karışımı ve Portekiz'de eğitime eşlik eden uygun fiyatlı yaşam tarzı, Portekiz'deki uluslararası öğrenciler için avantajların sadece kısa bir listesi. Seçilebilecek az sayıda üniversite ve Avrupa'da İngilizce ve İspanyolca dışında en çok konuşulan üçüncü dile sahip olan bu ülke, uluslararası öğrenciler için büyük bir cazibe merkezidir. Mükemmel eğitim ve güzel Akdeniz iklimi, Portekiz'i dünyanın dört bir yanındaki uluslararası öğrenciler için en iyi seçim haline getiriyor. Buradaki lisans programlarında only eğitim de alabilirsiniz. Portekiz'de bir üniversitede okumak isteyen hem AB hem de AB üyesi olmayan öğrenciler için devlet tarafından finanse edilen çeşitli hibeler ve burslar mevcuttur. Bunlardan birine hak kazanmak için Portekiz Eğitim Bakanlığı'nın tanıdığı bir üniversiteye kayıtlı olmanız gerekir. Burslar ve hibeler genellikle Yüksek Lisans öğrencilerine sunulur. Ancak, durum yalnızca bu değildir – lisans dereceleri için mali destek ve vakıflar ve araştırma kurumlarından stajlar mevcuttur.

İngilizce olarak sunulan çok sayıda kurs ve tüm derece programları vardır ve bu, eğitim için Portekiz'i seçmek için harika bir nedendir. Ancak Portekizce öğrenmekle ilgileniyorsanız, yeni bir dil öğrenme fırsatını da kaçırmak istemeyeceksiniz. Sunulan iki tür eğitim vardır: Üniversite ve politeknik. Bu büyük kurumlar içinde, Portekiz'de okumayı ideal kılan daha küçük çalışma alt kategorileri vardır.

Portekiz Eğitim Genel Bilgiler

Portekiz'deki eğitim sistemi, çocuklarınızın farklı yaşlarda uygun eğitimi alacağı hem ücretsiz devlet okullarını hem de özel okulları içerir. Üniversite eğitimi son derece kaliteli ve sınavsız olarak kabul sağlamaktadır. Hem uygun fiyatlı hem de ucuz olması sayesinde yüzlerce insan tercih etmektedir. Only eğitim imkanları ile de her yerden canlı ders dinlemenizin önü açıktır.

Portekiz'de devlet ve özel eğitimin bir karışımını bulacaksınız. Devlet eğitimi ücretsiz olduğu için, çoğu Portekizli aile, devlet eğitimini veya özel eğitimi seçmeye karar verir. Çocuklar, okula zorunlu olarak altı yaşında katılma yaşından önce okul öncesi eğitim aşamasına kaydolabilirler. Portekiz geçmişte yüksek bir okuma yazma bilmeme oranına tanık oldu , ancak günümüzde Portekiz'deki eğitim seviyesi çok yüksek bir standartta. Örneğin, öğrenciler okuma, matematik ve fen bilimlerini kapsayan 2018 PISA testlerinde ortalamanın üzerinde performans gösterdiler. Ayrıca, 2019'da Portekiz'de çocukların %92'si okul öncesi eğitime devam etti ve bu oran OECD ortalaması olan %88'in üzerinde.

Devlet okullarındaki ana eğitim dili Portekizce olmasına rağmen, ülke göçmen çocukların kendi ana dillerinde uygun okullara katılarak eğitim yolculuğuna başlamalarını kolaylaştırmak için gurbetçilerin uluslararası okullara kaydolması için birçok iyi seçenek sunuyor. Karar vermeden önce Portekiz'deki eğitim sisteminin aşamalarını ve çocuklarınız için mevcut tüm seçenekleri anlamak önemlidir.

Portekiz Eğitim Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Portekiz'de eğitim, Avrupa çapında yüksek öğrenimi üç aşamaya bölme modelini takip eder: Lisans (Licenciado), Yüksek Lisans (Mestre) ve Doktora (Doutor). Lisans dereceleri üç ila dört yıl arasında, Yüksek Lisans derecesi bir veya iki yıl ve doktora dereceleri üç yıla kadar sürer. Yüksek öğretim sağlayan kurumlar, uzman oldukları alanlara göre sınıflandırılır – üniversiteler daha genel akademik dereceler sunarken, politeknikler mesleki ve profesyonel temelli eğitim sağlar. Portekiz üniversiteleri ya kamu olabilir, bu durumda ücretler daha düşüktür ya da daha yüksek öğrenim ücreti alan özel olabilir. Genellikle başvuru ve kayıt tarihleri internet sitelerinde ayrıntılı olarak paylaşılmaktadır. Only eğitim ve daha fazlası için sizler de kaliteli eğitimin adresi Portekiz’i seçebilirsiniz.

Lisans dereceleri için, öğrenciler seçtikleri üniversiteye veya politeknik okuluna Candidatura Online aracılığıyla başvurmalıdır. Önceki eğitim niteliklerinin bir transkriptinin sunulması gerekecektir ve AB üyesi olmayan öğrencilerin kendi ülkelerindeki Portekiz büyükelçiliğinde bir giriş sınavına girmeleri gerekebilir. Yüksek Lisans ve Doktora dersleri için öğrencilerin doğrudan seçtikleri kuruma başvurmaları ve ayrıca önceki ilgili niteliklerin kanıtlarını sunmaları gerekecektir. Birkaç kurs yalnızca İngilizce olarak öğretildiğinden, çoğu kurs Portekizce'de bir miktar yeterlilik kanıtı gerektirecektir.

Portekiz Eğitim Başvuru Süreci

Eğitim ve kültüre verilen önem nedeniyle, Portekiz'de eğitim gören uluslararası öğrencilerin Portekiz yaşamının bir parçası olabilmelerinin birkaç yolu vardır. Her bir kampüste çeşitli spor ve kulüplerin yanı sıra topluluklar içinde dahil edilebilecek fırsatlar vardır. Portekiz, Avrupa'da yurtdışında okumak isteyen uluslararası öğrenciler için çekici ve erişilebilir bir destinasyondur. Portekiz'deki yüksek öğretim sistemi, kamu ve özel kurumlar, üniversiteler ve politeknikler arasında bölünmüştür ve genel olarak teori ve araştırmaya odaklanmıştır. Başvuru süreciniz tamamlandıktan sonra kesin kayıt yaptırarak only eğitim lisans eğitimine anında başlayabilir ve iyi bir eğitimin kapısını aralamış olursunuz.

Ek giriş koşulları hakkında bilgi edinmek için bireysel kurumlara danışın. Öğrenciler tıp, hukuk, finans, yaratıcı sanatlar, psikoloji, bilişim ve işletme dahil olmak üzere lisans düzeyinde çeşitli dersler alabilirler. Kursların tamamlanması genellikle üç ila dört yıl sürmektedir. Bu nedenle bugün Portekiz'de yüksek öğrenim, lisans (Lisans), yüksek lisans (Master) ve lisansüstü (Doktora) sertifikalarına bölünmüş geleneksel üç aşamalı formatı takip etmektedir. Eğitim sistemini anlamak, uluslararası bir üniversiteye girmeye hazır hissetmenize yardımcı olacaktır.

Portekiz’de Öğrenci Olmak

Dünya çapında 240 milyon konuşmacı ile Portekizce, dünyada en çok konuşulan altıncı dil ve Avrupa'da en popüler üçüncü dildir. Portekiz ve Brezilya'nın ana dilidir ve bir dizi eskiden sömürge topraklarında konuşulmaktadır. Portekiz'de eğitim görmeden önce dilin bir kısmını öğrenmeye değer - nüfusun sadece %34'ü İngilizce konuşabildiğini bildiriyor ve çoğu Portekiz üniversite kursu bir yeterlilik seviyesi gerektiriyor. Endişelenmeyin - Portekizce, İngilizce konuşanların anlaması için nispeten kolaydır! Only eğitim ile de okumak çok daha kolaydır.

Öğrenciler için en ucuz konaklama seçeneği, genellikle ayda yaklaşık 165-300 Euro'ya gelen ve bireysel kurum aracılığıyla başvurulması gereken üniversiteye ait konaklama seçenekleridir. Konaklama için rekabet, Avrupa'nın başka yerlerinde olduğundan daha yüksektir, bu nedenle erken başvurmanız önerilir. Portekiz'de okuyanlar için başka bir seçenek de özel bir daire kiralamaktır - kira genellikle ayda 450 EUR'dan yüksek değildir ve tasarruf etmek isteyenler oda arkadaşlarıyla paylaşabilir. Konaklama, yemek ve ulaşım gibi harcamalar için aylık 500 ile 800 EUR arasında bir bütçe ayırmanız gerekir. AB/AEA vatandaşlarının Portekiz'de okumak için yalnızca geçerli bir pasaporta ihtiyaçları olacak, ancak geldikten sonraki dört ay içinde Portekiz oturma kartına başvurmaları gerekiyor. AB/AEA üyesi olmayan öğrencilerin vize başvurusunda bulunmaları gerekecektir - altı aydan kısa süre kalanlar kısa süreli vizeye (C tipi), daha uzun süre kalanlar ise uzun süreli vizeye (D tipi) başvurmalıdır. Öğrenciler, üniversite kabul mektubu, mali kaynakların kanıtı ve sağlık sigortası satın aldığınızın kanıtı gibi belgelerin gerekli olabileceği kendi ülkelerindeki Portekiz konsolosluğuna başvurmalıdır.

YOU CAN COMMENT
Subscribe for newsletter
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM