Polonya Eğitim Avantajları

Polonya Eğitim Avantajları

Polonya'ya yayılmış 400'den fazla üniversite ve bunlara kayıtlı 1,1 milyondan fazla öğrenci var. Bunlar etkileyici rakamlar ve muhteşem eğitim sistemlerinin kanıtı. Bu kurumların çoğu Avrupa'da ve dünya çapında en yüksek puanlara sahiptir. Bugün hem ulusal hem de uluslararası öğrencilerin erişebileceği İngilizce ve Lehçe dillerinde yüzlerce program bulunmaktadır.

Polonya'da yüksek öğretim çok uzun bir geleneğe sahiptir. Ülkedeki ilk üniversite 1364'te açıldı - Krakow Akademisi. Bu okul dünyanın en eski kurumlarından biri olmaya devam ediyor. Bu ülkede eğitim almayı seçerseniz, en yüksek puanlı bir kolej programına veya son teknoloji araştırma laboratuvarı ve mükemmel kadrosu ile donatılmış bir üniversiteye kaydolabilirsiniz. Polonya'daki eğitim sistemi katıdır ve kalitesiyle geniş çapta tanınmaktadır.

Polonyada eğitimin avantajları oldukça fazladır. Yeni bir dil öğrenmek, only eğitim ile birçok lisans derslerinin kolay takibi ve uygun fiyatlı sınavsız üniversite büyük avantajları arasındadır. Avrupa'da nerede eğitim alacağınıza karar veriyorsanız, Polonya beyin fırtınası listenizde olmalı. Sunacak çok şeyi var. En önemli şeyle, eğitim kalitesiyle başlayın ve uygun fiyatlı yaşam ve harika kültüre geçin. Elde ettiğiniz şey, öğrenci hayatının inanılmaz bir birleşimidir.

Polonya Eğitim Genel Bilgiler

En iyi uluslararası öğrenci destinasyonlarından biri olan Polonya, dünya çapında gelen öğrencilere zenginleştirici bir kültürel deneyim sunar. Polonya'da okuyanların çoğu, tarihi yerler, güzel manzaralar, şehir hayatı ve çok çeşitli sosyal aktiviteler hakkında söyleyecek sadece iyi şeylere sahip. Birçoğu Polonya'da eğitim alma fırsatının kendilerini geliştirmelerine büyük ölçüde yardımcı olduğunu düşünmektedir.

Polonya, zengin eğitim tarihi ile tanınır. 12 Mayıs 1364 olmak üzere 14. yüzyılda kurulan Jagiellonian Üniversitesi, dünyanın halen faaliyet gösteren eski üniversitelerinden biridir. Bu, Polonya'nın sürekli gelişen akademik geleneğinin kanıtıdır. Polonya şu anda yüksek öğrenim için dünyanın en iyi ülkeleri arasındadır. Polonya'da yüksek öğretim sunan 400'den fazla enstitü bulunmaktadır. Ancak Polonya'yı eğitim için en iyi yerlerden biri yapan şey, düşük öğrenim ücretleriyle üstün eğitim sunan eğitim sistemidir. Ayrıca, Polonya'dan alınan bir derece tüm dünyada tanınır. Avrupa'daki çok sayıda öğrenci, makul bir maliyetle en kaliteli eğitimi nedeniyle Polonya'da eğitim almayı tercih ediyor. Polonyalı bir üniversitede okumak için öğrenim ücreti oldukça ucuzdur ve eğitimler only eğitim imkânı ile sunulur. Bununla birlikte, nihayetinde Polonya'da okumak için öğrenim ücreti, kişinin takip etmeyi seçtiği kursa ve yüksek öğrenim üniversitesine bağlıdır.

Polonya Eğitim Başvuru ve Kayıt Tarihleri

Polonya, her şeyin Avrupa düzeyinde düzenlendiği ve üniversitelerin bir istisna haline gelmediği bir ülkedir. Bu yüzden farklı ülkelerden gelen meraklılar orada eğitim görmeyi hayal ediyor. Sadece Polonya'daki yaşam ve eğitim kalitesine değil, aynı zamanda diplomanın verilmesinden sonra en önde gelen Avrupa şirketlerinden birinin iş arkadaşı olma fırsatına da ilgi duyuyorlar.

Başvuru için ilk önce lise diplomasına ve pasaporta ihtiyaç duyuluyor. Burada seçeceğiniz lisans veya yüksek lisans bölümünün genel şartlarını yerine getirmek gereklidir. Burada okumak son derece ucuz ve kolaydır. Only eğitim fırsatları ile ister evde isterseniz de dışarıda canlı derslere kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Tüm eğitim kurumları tek bir devlet standardı diploması verir. Üniversite statüsünün kamu veya özel olması fark etmez. Bu arada, özel bir kurumda okumak devletten daha ucuza mal olacak. Bazı üniversiteler yabancılara özel bütçeli yerler sunabilir. Ama onların küçük ve topladıkları bilgiler hakkında önceden bilgi sahibi olunmalıdır. Polonya'da eğitim almayı planlayan yetenekli gençler, uluslararası kuruluşlardan özel hibe ve burslara güvenebilirler. Ancak bunu yapmak için yeteneklerinizi ve yeteneklerinizi göstermeniz gerekir. Son yıllarda uluslararası müfredatın genişlemesi ile Polonya'daki yabancı öğrenci sayısı 70.000'e yükselmiştir. Yaklaşık 450 üniversitesi ile Polonya, uluslararası öğrencilere tıp, mühendislik, beşerî bilimler, işletme ve finans dahil olmak üzere 800'den fazla İngilizce lisans ve yüksek lisans programı sunmaktadır. Hızla büyüyen ekonomisi ve modern şehirleri, iyi eğitimi ve yaşam tarzı ile yurtdışında nerede eğitim alacağınıza karar vermeden önce Polonya'daki seçeneklerinizi mutlaka değerlendirmelisiniz. Polonya, eğitim geleneklerine bağlı kalarak modern yüksek öğretimi benimsemiş bir ülkedir.

Polonya Eğitim Başvuru Süreci

Polonya'da üniversite başvurusu için lise diplomanız ve lise transkriptiniz başta olmak üzere lise mezunu bir öğrencinin hazırlayabileceği belgelere sahip olmanız yeterlidir. Kısacası Polonya'da bir üniversiteye başvurmak için ülkemizdeki üniversite giriş sınavına girmenize gerek yok. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin lisans diploması ve transkript başta olmak üzere her lisans öğrencisinin kolaylıkla alabileceği belgelere sahip olması yeterlidir. Lisansüstü eğitime başvuran öğrencilerden ALES, G-MAT, GRE gibi sınav puanları aranmaz.

Polonya'da 450'den fazla yüksek öğretim kurumu bulunmaktadır. Bunların en iyi üçü sırasıyla başkent Varşova'daki Varşova Üniversitesi, Krakow'daki Jagiellonian Üniversitesi ve Poznan'daki Adam Mickiewicz Üniversitesi'dir.

Varşova Üniversitesi (Uniwersytet Warszawski) 1816'da kuruldu ve Polonya'nın en büyük üniversitesidir. Üniversite, 37 farklı çalışma alanı, beşerî bilimler ve doğa bilimlerinde 100'den fazla uzmanlık sunmaktadır. Ana kampüsü, sözde Eski Kent'in bitişiğindedir ve fakültelerinden bazıları şehrin diğer güzel bölgelerinde yer almaktadır. Jagiellonian Üniversitesi (Uniwersytet Jagielloński) 1364 yılında kurulmuştur. Polonya'nın en eski üniversitesidir ve Avrupa'nın en eski eğitim kurumlarından biridir. Adam Mickiewicz Üniversitesi 1919 yılında kurulmuştur. En çok Hukuk ve Tarih fakülteleri ile tanınır.

Polonyada Öğrenci Olmak

Polonyalılar, özellikle yabancı konuklar söz konusu olduğunda misafirperverlikleri ile tanınırlar. Ülkelerini ziyaret eden insanlarla çok arkadaş canlısı olma eğilimindedirler. Üniversite programlarına katılan uluslararası öğrencilerin sayısının artması nedeniyle, orada yaşarken bazı harika insanlarla tanışmayı bekleyebilirsiniz. Polonya'da şu anda okuyan milyonlarca öğrenci olduğundan, öğrenci hayatının nasıl olduğunu sadece hayal edebilirsiniz. Bu düşük fiyatlar ve inanılmaz bir kültür karışımıyla, bugün öğrencilerin olması gereken yer burası! Günümüzde Polonya'da her yıl düzenlenen ve yüzyıllar öncesine dayanan çok sayıda öğrenci festivaline gidebilirsiniz.

Tabii bir de gece hayatı var. Öğrenciler günler ve saatler çalışarak ve sınavlara girdikten sonra bir çıkışa ihtiyaç duyarlar. Neyse ki, Polonya şehirlerinin biraz eğlenceye susamış olanlara sunabileceği çok şey var. Polonya'da öğrencilerle dolu birçok pub, kulüp ve restoran bulacaksınız. Ayrıca burada barınma ve okumak son derece ucuzdur. Özellikle hem çalışıp hem de only eğitim ile sizler de eğitimi kesintisiz alabilirsiniz. Polonya'da eğitim almanın ve yaşamanın ortalama maliyeti, İskandinav veya Batı Avrupa ülkelerinden çok daha uygun . Bu nedenle Polonya, öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri için harika bir yerdir. Sadece kaliteli bir eğitime sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda öğrencileri büyük bir borca ​​sokmazlar. Avrupa eğitimini makul bir maliyetle almak istiyorsanız, bu harika bir seçenektir.

Bu ülkedeki her şehir, oradayken size yapacak çok şey verecek. Eski kiliseleri, büyüleyici kaleleri ve büyük meydanları göreceksiniz. Auschwitz-Birkenau Anıtı ve Müzesi ve Krakow'un tarihi Eski Kenti, bu ülke tarafından sunulan sadece iki dikkat çekici yer. Öğrencilerle dolu şehirlerin de takılmak için harika yerleri var. Örneğin Krakow, insanların birlikte kaliteli zaman geçirmek için buluştuğu harika edebi kafelere ve mahzen barlarına sahiptir.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM