Kazan Federal Üniversitesi Yatay Geçiş İmkanları

Kazan Federal Üniversitesi Yatay Geçiş İmkanları

Ülkemizde lise dönemini tamamlamış olan öğrenciler arasında yurt dışında eğitim görmek sıkça gündem olan bir konudur. Türkiye, gerek son dönemlerde içinde bulunduğu şartlar, gerek bu ülkelerde yer alan üniversitelerin sağladığı imkanlar nedeni ile son yıllarda yurt dışına eğitim almak üzere çok sayıda öğrenci göndermektedir.

Eğitim almak üzere yurt dışına giden Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında ise Rusya gelir. Rusya, uzun süredir eğitim sektörüne verdiği önem, ve içerisinde bulundurduğu kaliteli, prestijli ve kapsamlı okullar, eğitim kurumları ve üniversiteler sayesinde yurt dışından eğitim almak üzere gelmiş olan birçok yabancı uyruklu öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır. Ülkeye eğitim görmek üzere gelmiş olan, özellikle üniversite dönemindeki öğrencilerin önemli bir kısmını Türkiye vatandaşı olan öğrenciler oluşturmaktadır.

Türk öğrencilerin Rusya ülkesinde en çok tercih ettikleri üniversiteler arasında Kazan Federal Üniversitesi bulunur. Kazan Federal Üniversitesi ülkemizde kısaca Kazan Üniversitesi ya da Kazan Devlet Üniversitesi olarak da bilinir. Bu okul dünya QS sıralamasında 347. sırada bulunan son derece kaliteli ve prestijli bir okuldur. Dünya çapında yüksek standartlarda kabul edilen eğitim programlarına sahiptir. Okul böylelikle ülkemizde dahil olmak üzere birçok ülkede geçerli olan diplomalar ve sertifikalar verebilir.

Kazan Federal Üniversitesi içerisinde eğitim verilen bölümlerin çok önemli bir çoğunluğu YÖK denkliğine sahiptir. YÖK denkliği sayesinde Kazan Federal Üniversitesi'nde eğitim görmüş ve başarı ile mezun olmuş olan öğrencilerin diplomaları Türkiye'de de geçerli sayılır. Bu okulda eğitim görmüş ve başarılı bir şekilde diplomasını almış olan öğrencilerin Türkiye'de döndüklerinde ekstra bir sınava girmelerine gerek yoktur.

YÖK denkliği durumu özellikle Kazan Federal Üniversitesi'nde eğitim gördükten sonra Türkiye'ye geri dönmek ve mesleğini kendi ülkesinde yapmak isteyen öğrenciler için çok önemli bir avantajdır. Kazan Federal Üniversitesi'nin YÖK denkliğinin olması bu okul ile Türkiye üniversiteleri arasında yatay geçiş imkanlarını da mümkün kılmaktadır. Rusya'da eğitim veren Kazan Devlet Üniversitesi'ndeki bölümlerin çoğu Türkiye ve birçok ülke ile ya denk ya da daha üstün seviyede eğitim vermektedir. Bu da yatay geçiş ve diploma geçerliliği gibi durumları mümkün kılmaktadır.

Kazan Federal Üniversitesi'nde Eğitim

Kazan Üniversitesi ya da Kazan Devlet Üniversitesi isimleri ile de bilinen Kazan Federal Üniversitesi Rusya'da hizmet veren bir üniversitedir. Okul, isminden de anlaşılabileceği gibi bir devlet kurumudur ve herhangi bir özel eğitim ücreti bulunmamaktadır. Kazan Federal Üniversitesi ülkemizde KFÜ kısaltması ile de bilinir.

Kazan Federal Üniversitesi, ülkenin ana dili olan Rusça ve İngilizce dil seçeneklerinde eğitim veren bir okuldur. Okulda eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrenciler genelde İngilizce dilinde eğitim almayı seçerler. Kazan Federal Üniversitesi'nde İngilizce dilinde eğitim görmek için öğrencilerin öncesinde İngilizce bilmeleri şart değildir. Okulda İngilizce dilinde eğitim görmek isteyen ancak İngilizce bilmeyen öğrenciler hazırlık dönemlerinde bu dili yetkin bir şekilde öğrenebilirler. İngilizce bilen öğrenciler, bilmeyen ya da dile daha az hakim olan öğrencilere göre daha yüksek kurlardan başlarlar. Öğrencilerin hazırlık dönemlerini tamamlayabilmeleri ve kendi bölümlerinde eğitim dönemlerine başlayabilmeleri için tüm İngilizce kurlarını başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekir. Kazan Federal Üniversitesi ara dönemlerde kur belirleme sınavları yapar ve öğrenciler bu kur atlama sınavlarına katılım göstererek daha yüksek kurlara geçebilir, ya da hazırlık dönemlerini erken tamamlayabilirler.

Kazan Federal Üniversitesi'nde İngilizce eğitim görmek isteyen ve bu dile yeterli düzeyde hakim olan öğrencilerin İngilizce hazırlık kurlarına katılım göstermeleri zorunlu değildir. Bu öğrenciler okul tarafından düzenlenmekte olan İngilizce kur sınavlarından ya da uluslararası düzeyde geçerliliği olan İngilizce sınavlarından gereken başarı puanlarını alabilirler ise İngilizce hazırlık döneminden muaf tutulurlar. Kazan Federal Üniversitesi IELTS, TOEFL ya da TOEIC gibi uluslararası düzeyde geçerliliği olan sınavların başarı puanlarını geçerli sayarlar. Okulun hangi sınavları geçerli saydığı ve bu sınavlar için gerekli olan başarı puanları Kazan Federal Üniversitesi'nin resmi web adresi üzerinden kolaylıkla öğrenilebilir.

Kazan Federal Üniversitesi'nde eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilere İngilizce dil seçeneğinin yanında aynı zamanda ülkenin ana dili olan Rusça dilinde de eğitim görme seçeneği sunulur. Rusça ana dilinde eğitim görmek isteyen öğrencilerin de İngilizce dilinde eğitim görmek isteyen öğrenciler ile benzer olarak en az 6 aylık bir hazırlık eğitimi programından geçmeleri gerekir. Hazırlık dönemini, tüm kurlarda gerekli başarıyı göstererek tamamlamış olan öğrenciler tercih etmiş oldukları bölümde Rusça dili ile eğitim görmeye bir sonraki güz dönemi içerisinde başlayabilirler.

Kazan Federal Üniversitesi Genel Bilgiler

Son derece kaliteli ve prestijli bir okul olan Kazan Federal Üniversitesi Avrupa'nın en büyük üniversitelerinden biri olarak bilinir. Okul konum olarak Rusya'ya bağlı olan bir cumhuriyet olan Tataristan'ın Kazan şehrinde bulunur. Kazan şehri Tataristan'ın en büyük, en gelişmiş ve en kalabalık şehirlerinden biridir. Şehrin en büyük üniversitesi olan Kazan Federal Üniversitesi son derece köklü bir tarihe sahiptir. Okulun kuruluş yılı 1804 yılına dayanır. Günümüzde Kazan Devlet Üniversitesi olarak da bilinen Kazan Federal Üniversitesi içerisinde üniversiteye bağlı vaziyette olan 105 akademik bölüm bulundurmaktadır. Okulda her bir bölüm için ayrılmış olan tam 17 adet fakülte bulunmaktadır.

Kazan Federal Üniversitesi'nde hem Türkiye'den giden, hem başka ülkelerden giden yabancı uyruklu öğrenciler, hem de ülkenin yerlisi olan öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölümler genelde sağlık alanında hizmet veren bölümlerdir. Tıp bölümü, diş hekimliği bölümü, eczacılık bölümü ve hemşirelik bölümü Kazan Federal Üniversitesi'nde en çok tercih edilen bölümlerdir. Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hemşirelik gibi sağlık alanlarında hizmet veren bölümlere ek olarak okulda yer alan bilgisayar ve yazılım, hukuk ve mühendislik bölümleri de özellikle yabancı uyruklu öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilir. Kazan Federal Üniversitesi'nin bilgisayar, yazılım ve mühendislik bölümlerinde eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerin önemli bir kısmını Türk öğrenciler oluşturmaktadır. Only Eğitim farkı ile Kazan Federal Üniversitesinde kayıt sürecinden eğitim hayatınızı takip eden zaman boyunca yanındayız.

Okulda Rusya'ya bağlı bir cumhuriyet olan Tataristan ülkesinin resmi dili olan Rusça ve buna ek olarak İngilizce dillerinde eğitim verilir. Yurt dışından eğitim almak üzere gelmiş olan yabancı uyruklu ö

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM