RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi

RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi

RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi

RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi Rusya’nın Moskova şehrinde bulunan ve dünya ülkelerinden öğrenci kabul eden çok donanımlı bir öğretim kurumudur. RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi tüm dünya ülkelerinden öğrenci kabul edip çok donanımlı bireyler yetiştirmekle ismini duyurmuştur.

Ülkemizde de lise öğrenimini tamamlamış birçok kişi yurt dışında okumayı hayal ediyor ve bu konuda araştırmalar yapıyor. RUDN Üniversitesi bu konuda gerek bölümleri ve yurt kurumları gerekse verdiği eğitim ile ön planda tercih edilen bir üniversite konumundadır. Bu üniversitede yetişen bireyler dünyanın her yerinde aldıkları eğitim doğrultusunda vasıflı ve yüksek standartlı kişiler olarak çalışma fırsatı yakalarlar. Ayrıca bu üniversitede only eğitim de vardır. Bu da pek çok öğrenci için avantaj sağlar.

Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan salgın hastalıklar arttıkça ve insan hayatını tehdit ettikçe dışarıya çıkmak ve kalabalığa karışmak bir hayli zorlaşmıştır. Özellikle en çok etkilenen ve zarar gören sistem de eğitim sistemi olmaktadır. Eğitimin kesintiye uğramaması ve herkesin eğitim hakkına erişebilmesi için only eğitim sistemi günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir. Dil kurslarının da büyük bir kısmı online olarak verilmektedir. Böylece hem ucuz hem de yorucu olmayan bir öğrenme mümkün olmaktadır.

 

RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi Hakkında

RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi 1960 yılında Moskova şehrinde kurulmuş ve dünyanın her yerinden öğrenci alan bir üniversite olarak bilinmektedir. Kendi ülkesinde lise eğitimini tamamlamış kişilerin yurt dışında lisans ve yüksek lisans eğitimi almak için tercih ettikleri RUDN, Halkların Dostluğu Üniversitesi yüksek standartlarda ve teorik eğitimin yanında teknolojik gelişmeleri de göz önünde tutan deneyimli kadroya sahip iyi derecede bir üniversitedir. Buradan mezun olan bireyler uluslararası düzeyde çevre de edinmiş olurlar.  Birçok alanda eğitim verilen bu üniversitede ilk yıl Rusça dil eğitimi veriliyor. Üniversite yabancı vatandaşlar için sağladığı dil programları ile büyük tanımaktadır. RUOIN Rusya Halkların Dili Üniversitesi’nde dil programları için herhangi bir diploma ya da ön koşul gerekmemektedir.

RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi çok uluslu bir eğitim kurulu olmasından dolayı uluslararası firmalar ile de iş birliği halinde bulunmaktadır. Tam donanımlı, yüksek vasıflı eğitimcilerin görev aldığı üniversite çift diploma alma imkânı da vermektedir.

Halkla İlişkiler gibi birçok önemli bölüm bulunmaktadır. Üniversite içinde zengin bir kütüphane ve çok donanımlı kampüsü ile öğrencilerin bütün gereksinimlerini karşılayacak düzeyde dikkat çekmektedir. Bu okulda bulunan çoğu bölümde de öğrencilere only eğitim imkanları tanınmıştır. Sizler de kendinize uygun eğitim materyalini seçerek en verimli şekilde üniversite okuyabilirsiniz.

RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi Başvuru Tarihleri ve Kabul Şartları

 RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi’ne başvuruda bulunmak isteyenler nisan ayı gibi bir sürede başlayarak temmuz ayına kadar başvuruda bulunabilirler. Online başvurularda gerekli evraklar sizin yerinize yurtdışı eğitim danışmanları da hazırlayabilmektedir. Tabii bu hizmet belirli bir ücrete tabi tutulmaktadır. Bu süre içinde istenen evraklar hazırlanır ve başvuru yapılır. Başvuralar genellikle bir aydan kısa süre sonra yanıt verilmektedir. Pasaport, diploma kimlik belgesi evraklarının da kayıt esnasında hazır olması gerekir. RUDN üniversitesi başvuru işlemleri lisans programı başvurusu resmi cevabın beklenmesi, teklif sözleşmesi, vize giriş ve belge testleri üniversiteye kabul şeklinde sıralanabilir. Yurtdışı eğitim sürecinde profesyonel bir destek almak da sizin için büyük kolaylık olacaktır.

Kabul şartlarını sağlayan herkes dilediği bölümü okuyabilecektir. Burada eğitim alıp okulu bitiren kişiler iyi birer meslek edinerek diledikleri ülkeye gidip çalışabilir hatta buraya yerleşebilirler.

 

 

RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi Hazırlık Eğitimi

RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen bireyler öncelikle bu üniversitenin Rusça dilinden oluşan hazırlık sınıfını geçmeleri gerekmektedir. Böylelikle hem bulundukları ülkeye hem de okudukları şehre çabuk alışarak adaptasyon süreçlerini hızlandıracaklardır. 10 ay süren bu eğitim sonrasında Türkiye’den gelen öğrenciler ile diğer öğrenciler arasına kolayca uyum sağlamalarını sağlayacaktır. RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi’nde hazırlık eğitimi alarak lisans eğitimleri için de başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca Rusça dil seviyeniz de B1 ‘ e kadar çıkabilmektedir.

Moskova Şehri ve Öğrenci Yaşamı

Moskova Rusya'nın Avrupa merkezinde yer alır. Batısında Oka ve Volga Nehirleri arasında, doğuda Moskvoretsko-Okskaya ovası güneybatısında Meşçyora çukureli kavşağında yer alır. Moskova ülkenin başkenti ve en büyük şehridir. Aynı zamanda eğlencenin de merkezi olan Moskova şehri üniversite imkanları ve verdiği eğitim olanakları ile dünya çapında ismini duyuran başarılı okullara ev sahipliği yapan capcanlı bir şehirdir. Yeşil alanları ve parkları oldukça fazla olup büyük ormanları ile meşhurdur. Moskova şehri tarihi yapıları büyük gösterişli mimari yapısı ile sizi etkisi altına alabilir. Ayrıca ünlü meydanları ve capcanlı işlek caddeleri ile öğrencilerin de odak noktası durumundadır. Moskova’da bulunan RUDN Üniversitesi’nde kaliteli bir eğitim ve öğrencilik dönemi yaşamak isterseniz bu üniversitenin lisans ve yüksek lisans programlarından yararlanmayı tercih edebilirsiniz.

Dünyanın en gelişmiş ulaşım sistemlerinden biri olan Metro ve taksi, otobüs, troleybüs gibi araçları kullanarak şehrin dört bir yanına gidebilir gezebilirsiniz. Moskova’da 4 büyük havaalanı da bulunmaktadır. Türkiye’den Moskova’ya uçak yolu ile kısa zamanda ulaşım sağlanabilir.

Eğer Moskova’da eğitim alacaksanız RUDN Üniversitesine gitmeden önce sağlık sigortası yaptırmanızı öneririz. Eğer sağlık sigortanız var ise Moskova’da lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere ücretsiz sağlık hizmetleri de sunulmaktadır.  Tabi bu hastalığın durumuna ve ciddiyetine göre değişiklik gösterebilir. Şehirde Modern ve gelişmiş hastaneler bulunmaktadır. Eğer Türkiye’den Moskova’ya gidecekseniz şehirde ulaşımdan sağlığa kadar önemli olan her şey kusursuz şekilde bulunmaktadır.

Moskova’da Konaklama

RUDN Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi öğrenciler için kurulmuş tam donanımlı yurtlara sahiptir.  banyo ve donanımlı mutfaklara sahip öğrenci yurtları 24 saat izlenebilen yüksek güvenlik düzeyine sahiptir. Eğer Türkiye’den gidip burada lisans ve yüksek lisans eğitimi alacaksanız konaklamadan sosyal etkinliklere kadar son derece gelişmiş ve donanımlı olanaklardan rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

RUDN Hakların Dostluğu Üniversitesi ulaşımı, eğitim olanakları, yurtları ve sosyal olanakların fazlalığı ile dünya sıralamasında ismini yukarılara yazdıran bir üniversitedir. Okulun yakınında Metro istasyonunun bulunması şehir ile gidiş gelişte kolaylık sağlar. Kampüs içinde sizin için gerekli olabalicek sosyal ve sportif aktivitelere rahatlıkla katılabilirsiniz. Kampüs içinde futbol, basketbol, voleybol, hokey oynanabilecek alanları mevcuttur. Ayrıca yüksek kapasiteli spor tesisleri vardır. Üniversitede eğitim alacak öğrenciler bu konuda çok şanslılar. Eğitim aldıkları süre içinde tüm bu tesislerden ve aktivitelerden rahatlıkla faydalanma imkanları bulunmaktadır.

RUDN Halkların Dostluğu Üniversitesi Dünya sıralamasında verdiği kaliteli eğitim ve dil programları ile yerini üst sıralarda almıştır. Üniversiteye lise diplomanız ile kaydolabilirsiniz. Burada alacağınız kaliteli eğitim ile uluslararası alanda çalışma imkânı bulup büyük projelere imza atabilirsiniz. Avrupa standartlarında eğitim veren bu üniversitede alacağınız eğitim ile mesleki alanda tam donanımlı ve nitelikli bir kişi olmanıza olanak sağlayan RUDN Halkların Dostluğu üniversitesi ülkemiz tarafından da tanınmış ve Türk gençleri tarafından en fazla tercih edilen üniversiteler konumundadır. Sizler de burada hayallerinizi gerçekleştirebilir ve kaliteli eğitim almanız sayesinde en iyi şekilde mesleğinizi icra edebilirsiniz.

YORUM YAZABİLİRSİN
Haberler için abone olun
BİLGİ FORMU
BİZ SİZİ ARAYALIM